Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

Seppälä

Opiskelu

Historia

Kyytöt ja maatila

Eläimet

Koirakeskus

Talli

Puutarha

Viheralueet

Urheilunurmet

Metsät

Kestävä kehitys


Kestävä kehitys Seppälässä   

Kestävä kehitys pitää sisällään ekologisen, taloudellisen ja sosiaalisesti kestävän kehityksen. Kestävä kehitys näkökulman huomioiminen on itse asiassa arkipäivän ekotekoja, joilla huolehditaan omasta, toisen ja koko maapallon tulevaisuudesta.
 
Kestävä kehitys näkyy luonnonvara- ja ympäristöalalla kaikessa. Henkilökunta huomioi kestävän kehityksen näkökulman omassa työympäristössään ja päivittäisissä töissä toimitaan sen mukaan. Toimimalla kestävän kehityksen periaatteiden mukaan toimitaan itse asiassa laadukkaasti.   Oppimisympäristössä on tehty paljon kunnostus- ja muutostöitä, joissa kestävä kehitys on ollut yhtenä tärkeänä näkökulmana. Esimerkkeinä koulutilan siirtyminen luomuviljelyyn, ulkoalueiden peruskunnostustyöt, tilojen peruskunnostus ja saneeraus, jätteiden lajittelu, eläinten eettinen hoito ja luonnonvarojen kohtuullinen käyttö sekä biokaasulaitoksen suunnittelu koulutilalle.
 
Joulukuussa 2010 myönnettiin Kainuun ammattiopiston luonnonvara- ja ympäristöalalle Seppälään OKKA-säätiön ylläpitämä Kestävän kehityksen sertifikaatti, ensimmäisenä luonnonvara-alan ammatillisena oppilaitoksena Suomessa. Sertifikaatti edellyttää, että omaa toimintaa jatkuvasti kehitetään ja parannetaan hyödyntämällä saatuja palautteita. Siinä mielessä työ siis jatkuu.
 
Tutustu Seppälän kestävään kehitykseen tarkemmin
Tutustu myös Seppälän biokaasulaitoksen esiselvitykseen

Jos olet kiinnostunut hankkeessta ota yhteyttä esim. sähköpostilla.

Eeva-Liisa Mulari
suunnittelija, projektipäällikkö
 
Seppälän biokaasulaitos esiselvitys -hanke
Kainuun ammattiopisto -liikelaitos
Kehittämisyksikkö
Puh. 044-7970810

Tapahtumaloki
29.11.2016
Blogimerkintä

3.11.2016
Blogimerkintä

11.10.2016
Blogimerkintä

Kaikki tapahtumat RSS
Perustiedot
Seppälän koulutila sijaitsee aivan Kajaanin kaupungin kupeessa: keskustaan on 4 km. Opetusmaatilalla on lypsykarjapihatto, hevostalli ja siihen kuuluvat tarhat, ratsastuskenttä sekä ajorata. Eläintiloja täydentää syksyllä 2009 valmistunut koirakeskus. Lisäksi Seppälään on rakenteilla urheilunurmien oppimisympäristö ja koulutilaa ympäröivät metsät, jotka toimivat sekä metsäalan että luonto- ja ympäristöalan monipuolisina oppimisympäristöinä

Kaikki kotieläintilat ovat ajanmukaiset ja erityisesti niissä on huomoitu eläinten hyvinvointi ja lajinmukainen käyttäytyminen. Itä-Suomen karjan eli kyyttöjen elävä geenipankki toimii Seppälässä. Koulutilalla on myös kaksi isoa kasvihuonetta ja oma ympärivuoden auki oleva kukkakauppa.

Tuotantosuunnat:
maidontuotanto
hevostalous
koirien hoitaminen ja kouluttaminen
kasvihuone, kukat
viherrakentaminen
urheilunurmet
luomu
metsätalous

Yhteystiedot:
Kirkkoahontie 115
87910 Linnantaus
www.kao.fi/luonnonvara-ala
etunimi.sukunimi@kao.fiKeKe-tilanne tilalla

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2020