Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu

Kaikki merkinnät

 
29.12.2015
Felistar's Dixi "Axi"
Vihdoin esittelyteksti tulevasta poliisikoira Axista! 

Pentu tuli minulle 9.12 ja oli sitä jo odotettukkin. Minulla oli ennen Axin tuloa muutto uuteen asuntoon ja työssäoppimisen lisäksi perheeseen muutti pupu, niin oli onneksi paljon kaikkea tekemistä joten en ehtinyt koko aikaa pennun tuloa miettiä. 

Meillä meni jo alussa hyvin ja tuntui heti että meillä jotenkin synkkasi. Axi oli tosi paljon mun perään alussa ja vinkui heti kun esimerkiksi nousin sohvalta ja menin vessaan joten aluksi sylipäivinä otin sen jopa sinne mukaan.
Vähitellen alettiin sitten harjoitella yksinoloa ja nykyään poika pärjäilee jo tosi hyvin eikä vingu perääni enää vaikka lähtisinkin muualle.


Ollaan käyty tutustumassa paljon uusiin paikkoihin. Järven rannoilla, heppatalleilla, minun työssäoppimispaikalla Juliuksessa, kaupungeissa, maalla, junassa, autossa ja aina Axi on menossa yhtä reippaana tutustumaan uusiin asioihin. 

Ensimmäiset treenitkin olivat heti 10.12, päivä sen jälkeen kun Axi tuli minulle. Nekin menivät mielestäni todella hyvin ja Axi oli yllättävän reipas. Reenien jälkeen väsytti kyllä mahdottomasti ja uni kyllä maistui.


Junamatkan Kajaanista Pieksämäelle Axi vain nukkui sylissäni. Ei reagoinut mitenkään ääniin, eikä piipannut yhtään mitä olin vähän pelännyt ennen junaan menoa. 
Konnari, (joka paljastui entiseksi koirapoliisiksi) ihmetteli minulle miten 9 viikon ikäinen pentu voikin olla noin rauhallinen ja kertoi että hän itse on kouluttanut 3 saksanpaimenkoiraa töihin eikä yksikään ole käyttäytynyt noin rauhallisesti tuossa iässä. Axi osaa jo pujotella jalkojen välistä, koskea peukkuun, istua, mennä maahan, tulla luokse ja päästää irti käskystä. Maahanmenoon se tarvitsee vielä käsivinkin mukaan, mutta sitä treenaillaan kovasti!
Axi oppii kyllä mahdottoman nopeasti ja on todella innokas aina treeneissä ja tykkää tehdä asioita. 
Käytiin yksi päivä lomalla ihmettelemässä jäätynyttä järveä ja poika oli siellä kyllä aivan innoissaan. Vaikka siellä vauhtia piisasikin ja olisi ollut kaikkea jännittävää, niin silti se tuli todella hienosti kutsusta luokseni. 


Tällä hetkellä meiltä on kaikki juoksuleikit ja riehumiset poissuljettu. Olemme tehneet leluetsintää ja namietsintää, sillä Axilla on takajalka kipeä ja se varoo sitä pienen onnettomuuden takia. 
Olimme ulkona ja Axi juoksi jalkoihini minkä seurauksena kompastuin ja polkasin sen jalan päälle. Nyt se onneksi alkaa mennä jo parempaan päin eikä Axi onnu enää niin pahasti. 

Hyvää uuttavuotta kaikille!

                                                     Toivottelee Sinna&Axi
 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021