Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu

Kaikki merkinnät

 
23.12.2015
Ansan tapahtumarikas kuukausi (:
Heipä hei!

Kovasti on tyttö kasvanut ja tunnostaa että välillä alkaa kordinaatiokyky vähän heittämään noiden koipien kanssa :D
Ansalle on tapahtunut lähiaikoina vaikka mitä jännittävää :) Ollaan oltu Kuusamossa työssäoppimassa Ansan kanssa, käyty rajalla jossa nähtiin Ansan tuleva ohjaaja ja muutettu omaan kämppään.

       

30.11.2015 alkoi siis työssäoppimiseni Kuusamossa Ruka-ahon kennel ja koirahoitolassa ja Ansa tuli tietenkin matkaani. Hoitola oli hieno ja uusi. Paikan omistajat olivat ihan huippukivoja ja ottivat meidät vastaan ihanasti:) Saimme Ansan kanssa oman huoneen ja hoitolasta varattiin sille oma häkki. Päästiin harjoittelemaan myös luukun käyttöä ja hoitolaan rauhoittumista. Anun ja Juhan takapihalta lähti heti hyvä reitti metsään joten sielläkin päästiin hienosti koko kaksi ja puoli viikkoa lenkkeilemään :) Treenailtiin paljon peruskäskyjä, tottista ja etsintöjä tuona aikana. Sain ensimmäisellä viikolla soiton tuntemattomasta numerosta ja siellä toisessa päässä oli Ansan tuleva ohjaaja Kuusamon rajavartiolaitoksesta. Hän tuli käymään siellä Anun luona samana päivänä ja ehdimme siinä hetken rupatella kun hän mainitsi että minulle ja Ansalle on varattu seuraavalta viikolta kaksi vierailupäivää. Olin ihan innoissani että pääsen näkemään paikan minne Ansa menee isona töihin.

       

Äkkiä koitti jo seuraava viikko ja päästiin jännään reissuun. Ohjaaja haki meidät aamusta ja suuntasimme rajalle. Siellä hänen työkaveri kertoi minulle jäljestyksen alkeet. Kokeilimme heti samontein pienen ruudun tekemistä hangelle ja levittelimme nameja siiheen. Ansa pysyi aika hyvin ruudun sisällä. 
Pääsin seuraamaan ohjaajan ja sen nykyisen työkoiran huumetreenejä ja oli kyllä vikkelää nenänkäyttöä. Teimme myös Ansalle etsintätreenit, mutta ruoalla. Kävimme myös katsomassa rajanylityspaikkaa minne olimme seuraavana päivänä menossa. Kaikki ihastuivat Ansaan samontein :) 
Seuraava päivä vierähti rajanylityspaikalla istuskellessa ja Ansan kanssa touhutessa. Kävimme myös hallissa jossa tarkistetaan rekkoja. Ansa pääsi kävelemään portaita ja hyppimään eri tasoille. Tutkittiin myös yksi auto läpikotaisin. Oli kiva kaksipäivänen:)

 

Ansalla oli myös tippuneet ensimmäiset neljä hammasta. Saa olla koko ajan laittamassa luita ja leluja suuhun ettei tuhoaisi mitään tärkeää :D
Ansaa alkoi väsyttää rajalla ja se sai nukkuma-alustakseen Akun takin:)

 

Takaisin tulon jälkeen olin vielä muutaman päivän töissä ja lähdin kotiin Kajaaniin. Kajaanissa muutin seuraavana päivänä omaan hartaasti toivottuun asuntoon. Ansa ja Lucas kotiutuivat hienosti ja painivat jo samana iltana uudella matolla:) 
 
 

                                                Ihanaa Joulun odotusta toivottaa
                                                           
                                                              | Laura & Ansa | 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021