Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu

Kaikki merkinnät

 
31.12.2014
Kelmin touhuiluja
 Edellisestä päivityksestä on kulunut aikaa ja Kelmi on kasvanut isoksi pojaksi. Kelmi on kiinnostunut kaikesta mitä ympärillä tapahtuu. Kotona Kelmi istuu vieressä kun leivotaan tai tehdään ruokaa. Ulkona on kiva tutkia mitä uutta ja outoa sieltä löytyy.

Alkusyksyn aikana alkoi Kelmillä suojelu treenit. Alkuhaparoinnin jälkeen kaikki lähti sujumaan. Jäljessäkin ollaan edistytty ja jälki on nyt pitkä ja siinä ei ole enää niin paljon ruokaa. Jälkeä on tehty myös metsään, eikä Kelmi ollut moksiskaan vaikka maasto oli erilainen. Treeneissä on myös treenattu tottelevaisuutta ja esine-etsintää sekä henkilö etsintää.
 

Ensimmäisten lumien tultua, Kelmi oli ihmeissään. Aamulla ei Kelmi olisi halunnut mennä ulos, koska kaikkialla oli valkoista. Lopulta Kelmi uskalsi mennä ulos ja siellä olikin tosi kivaa. Lunta piti maistaa ja haistaa ja sitten oli kivaa kirmata ulkona lumessa.

Marraskuun lopussa alkoi minulla TOP-jakso ja tulimme Kelmin kanssa kotiin. Kelmi on yksin kotona, muttayksinolo on sujunut hyvin. Olen jättänyt sille luita, ruoalla täytetyn kongin ja aktivointipallon, joiden kanssa Kelmi on saanut touhuta. Kun tulen topista, koulutan Kelmiä.Joulukuun alkupuolella kävimme Helsingin Messukeskuksessa, jossa oli iso koiratapahtuma. Olimme siellä KAO:n pisteellä ja kiertelimme ympäri messualuetta. Kelmi kulki nätisti, mutta pienet villakoirat olivat liikaa. Niille piti haukkua. KAO:n pisteellä Kelmi otti rennommin, mutta välillä piti haukkua pikkukoiralle.

Palattuamme Helsingistä oltiin Kelmin kanssa viikon Kajaanissa, jossa oli lähikoulutusjakso. Treenejä oli kahdesti päivässä, aamulla ja iltapäivällä. Kelmi edistyi viikon aikana paljon. Viikon tehokoulutuksen jälkeen, Kelmi kuuntelee minua paremmin, mutta harjoitukset tulee pitää lyhyinä, koska Kelmi ei jaksa keskittyä yhteen asiaan pitkään.
 

Joulua vietimme kotona. Aluksi ajateltiin, ettei sisälle tuotaisi kuusta ollenkaan, koska se kuitenkin kaatuisi. Kuusi kuitenkin tuli sisälle ja se koristeltiin jouluaattona. Koristeet ovat yläoksilla, koska arveltiin että Kelmi kiinnostuisi niistä liikaa ja ottaisi niitä alas. Pari kertaa kuusi on uhkaavasti heilunut, mutta pystyssä se on vielä ainakin pysynyt. Kelmi sai joululahjaksi luita ja vilkkuvalon pantaan. Olisi Kelmi ottanut vielä omankin koirani lahjan, mutta niitä piti nostella pois Kelmin nenän edestä. Yksi Kelmin saamista luista oli tosi pitkä ja sen kaluamiseen meni kolme päivää. Välillä oma koirani kävi varastamassa luun Kelmin käännettyä selkänsä luulle. Kelmi antoi Miskan ottaa luun ja Kelmi rosvosi Miskan luun ja söi sen. Välillä luista ja leluista meinasi tulla tappelu, mutta kun ääntä vähän korotti, niin koirat lähtivät kävelemään eri suuntiin.
 

Joulun aikana kävi vieraita ja Kelmi sai tutustua uusiin ihmisiin. Kelmi otti kaikki vieraat vastaan iloisesti ja rauhoittui omalle paikalleen nopeasti ja pysyi siellä hyvin. Lapsista Kelmi ei tykkää, niille pitää haukkua. Vieraiden mukana tulleet lahjat Kelmi kyllä löysi ja niitä piti nenällä vähän tyrkätä.


 

Muuten joulun vietto sujui rauhallisesti ja Kelmi osaa aamuisin nukkua pitkään ja ulkona juoksee hulluna ympäriinsä ja välillä metsään tekemään tarpeitaan. Mitkään risukot eivät tätä koiraa pidättele, vaan niistä mennään vaikka läpi jos ei muuten niitä pysty kiertämään.

 

Hyvää ja rauhallista uutta vuotta 2015 toivottavat Kelmi ja Henna

 
 
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021