Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu

Kaikki merkinnät

 
16.9.2014
Pirtulassa tapahtuu; Isi lähtee töihin
Eilinen päivitys!...


Viikko on vierähtänyt pentuja ympäri vuorokauden hoitaen, mutta nyt on aika palata arkeen. Itse palaan kouluun vasta keskiviikkona, mutta huomenna menemme pentujen isän Pyryn kanssa HYVE-käynnille päiväkotiin. Käynnit tekevät sekä Pyryn että päiväkodin lasten rutiineihin vaihtelua. Käynneillä lapset saavat tutustua koirien hoitotarvikkeisiin, harjata koiria ja antaa koiralle nameja, Pyry taas pääsee nauttimaan huomiosta ja harjauksesta. Lapsia kovasti kiinnostaa Pyryn linnunmetsästystarinat ja pennut, joista on näytettävä kuvia, joita sitten kilvan ihastellaan :) Myös lukukoiran ura ja vanhainkodeissa käynti ovat todennäköisiä Pyryn tulevaisuudessa. Emme kuulu Pyryn kanssa mihinkään järjestöön, vaan teemme hommaa kouluni kautta.

 

Pyry-isä lähdössä HYVE-käynnille


Mutta mitäs pennuille kuuluu tänään? Kolme suurinta pentua ylitti tänään kilon painon, pikku-Pietalla vielä puoleen kiloon matkaa yli 50 grammaa. Viime yönä Pietaa ei tarvinnut syöttää kertaakaan, sillä aina ennen ruoka-aikaa se oli käynyt emonsa nisillä ruokailemassa ja tullessani nukkui pulleana pentulaatikossa. Päivisin se syö edelleen neljän tunnin välein korviketta ja sitä menee paljon! Pieta syö 60ml kerrallaan, eli kaksi viikkoisen pennun annoksen. Eli hyvin tuntuu maistuvan, eikä maitokaan tule enää nenästä, kun syöttäjä oppi käyttämään pulloa oikein ja maitoa tulee vain vähän kerrallaan. Tänään myös suoritimme pentujen ensimmäisen kynsienleikkuu operaation, mikä ei käynyt ihan helposti rimpuilevien pentujen kanssa.

 
 
 

Pirtustakin alkaa pikkuhiljaa kuoriutua hoivaava äiti. Se ei enää hyppää pentulaatikosta aina kun pentuhuoneen ovi aukeaa, myöskään pentujen ulostuttamisen se hoitaa nykyään aivan itse. Ruokakin on alkanut taas maistuman paremmin.

Pirtun aamupala; jauhelihaa, hirven sydäntä, piimää, vettä ja omien kanojen munia.

 

Vaikka en enää kirjoittelekaan päivittäin, lupaan kirjoittaa aina kun pentujen kehityksessä tapahtuu jotain uutta. :) Siihen asti täällä jatketaan normaalilla päivärutiinilla. 
 

- Jenna, Pirtu, neljä sotatankkeria ja yksi rääpäle


 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021