Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu

Kaikki merkinnät

 
3.8.2014
Koston helteinen heinäkuu maalla

 

Siinä se kesä taas vierähti ja ihmiset alkavat pikkuhiljaa palailemaan töihin ja kouluun, mutta me Koston kanssa jatkamme lomaa vielä muutaman viikon. Helteisen heinäkuun vuoksi treenit ja lenkkeilyt jouduimme sijoittamaan aikaiseen aamuun ja iltamyöhään, mutta uiminen, rentoutuminen ja muiden koirien kanssa touhuilu täyttivät Koston päivät. Päivän kuumimpaan aikaan Kosto usein vetäytyikin päiväunille sohvan taakse tai sängyn alle viileään. Heinäkuun saimme lähes kokonaan viettää kotonani maalla hevosten, kanojen, kissojen ja muiden koirien ympäröimänä, mutta ettei totuus unohtuisi, että elämä ei ole vain uimista ja vapaana juoksentelua pelloilla, kävimme säännöllisesti katsomassa kaupungin vilinää ja osallistumassa erilaisiin yleisötapahtumiin.

Viime päivityksen aikoihin Koston uiminen oli vielä kahlailua ja veteen tutustumista, mutta heinäkuun aikana Kostosta on paljastunut oikea vesipeto :D . Uimaan pitäisi aina päästä, koira- ja ihmiskavereiden kanssa se on toki hauskempaa, mutta myös yksin kelpaa polskutella, silloin on aikaa pyydystellä veden pinnalla kiitäviä vesimittareita. Pallon ja kepin noutaminen on Koston mielestä tosi hauskaa ja vesipelastuksen alkeitakin kokeiltiin rannassa ihan leikkimielessä, Koston hakiessa alakoulu ikäistä pikkuveljeäni köydestä rantaan, veljen toki myös itse uidessa, ettei se olisi käynyt koiralle liian raskaaksi.


 
Valmiina etsintöihin.                           Treenien jälkeisillä päikkäreillä.


Kaupunkitreeneissä olemme käyneet kaupungilla katselemassa ihmisvilinää ja opettelemassa muiden koirien ohitusta. Pienien koirien ohi mennään helposti, mutta isot pitkäkarvaiset koirat ovat Koston mielestä hieman arveluttavia. Kuhmon rompepäivillä käydessämme Kosto käyttäytyi oikein mallikkaasti, vaikka alueella oli paljon vieraita koiria, juoksentelevia lapsia, kovaäänisiä koneita ja ihmisiä oli paikoitellen niin paljon, että törmäilyiltä ei voinut välttyä. Vain puusta veistetty oikean näköinen karhu aiheutti Kostossa pelokkuutta, vaikka omassa pihassa on ihan samanlainen karhu. Pienen miettimistuokion ja haistelun jälkeen Kosto totesi, ettei karhu syökkään sitä. Valitettavasti yhtään kuvaa ei tuolta reissulta tullut otettua.

 
Ihmettelemässä uimataitoisia kaupunkilaisia kanoja eli sorsia.
Kaupungissa katsomassa Kajaanin Kaupunkifestivaalin pystytystä.


Suurien yleisötapahtumien vastapainoksi kotona on onneksi paljon metsää ja peltoa missä touhuta ja ajaa jälkeä sekä vanhoja piharakennuksia missä tehdä etsintöjä. Pihassa Kosto pysyy hyvin irti ja sillä on paljon tilaa juoksennella. Pihassa asustelevia hevosia ja kanoja Kosto käy mielellään tervehtimässä aidan toiselta puolelta ja myös ihmislapsien kanssa se touhuaa innokkaasti, alakouluikäisen pikkuveljeni kanssa noutoleikit sujuvat hyvin ja kohta 11 kuukautisen pikkuveljeni tutustumista maailmaan Kosto seuraa mielenkiinnolla vierestä, välillä antaen pari märkää pusua poskelle.

 
Pellossa kasvanu penikka.

 
Lapsenvahtina :)


Kotipihan kanojen ja tipujen hyvinvointia tarkastamassa.

 
Kosto tallikoiran virkaa hoitamassa.

 
Heinäkuun parhaaksi ostokseksi osoittautunut pallo pitää olla joka hetkessä mukana...

 
                                         ... myös uimassa


 
Uintireissulla lapukkaserkun kanssa.

 
Suuri vesipelastaja :D

Jäljessä sekä ihmis- ja esine-etsinnöissä olemme edistyneet tasaista tahtia, vaikeuttaen hommaa aina hieman. Ihmisetsinöissä Kosto on etsinyt minun lisäkseni pikkuveljeäni sekä koiralle täysin tuntematonta lasta ja kaikki piiloutuneet ovat aina löytyneet
. Esine-etsinnässä Kosto on etsinyt sekä omia lelujaan että minun tavaroitani, minun ja muiden ihmisten piilottamina. Jälkeä olemme myös ajaneet, mutta vain minun tekemää jälkeä, mikä Koston mielestä on tylsää ja se näkyy myös ajamisen tarkkuudessa. Jäljen ajamisista minulla ei kuvia ole, mutta tässä pari huono laatuista kuvaa esine-etsinnöistä.
 


Hyvää loppu kesää kaikille ja nauttikaa viimeisistä lomapäivistä, kellä niitä vielä on,

Jenna & Kosto (tänään 8kk :) )

 
 
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021