Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu

Kaikki merkinnät

 
26.6.2014
Kun pitäisi keretä opetella uimaankin...

Viime päivityksestämme on kulunut kohta jo kuukausi ja paljon on ehtinyt tapahtumaan siinä ajassa. Kesäkuun alussa saimme ottaa hieman rennommin, projektikoiratreeneissä kävimme pari kertaa viikossa, mutta muuten nautimme kesästä ja lämmöstä. Kesäkuun puolessa välin aloitin kolmisen viikkoa kestävän työssäoppimiseni koulun Koirakeskuksella ja omat menot ja treenit Koston kanssa on pitänyt sumplia työvuorojen mukaan. Yhteisten projektikoiratreenien jäädessä kesätauolle olemme treenanneet Koston kanssa keskenään ja edistystäkin on tapahtunut.

 

 


 Etsinnöissä olemme edistyneet hurjaa vauhtia ja tästä onkin tullut Koston lempipuuhaa, virtaa ja halua etsimiseen löytyy Kostolta aina. Olemme treenanneet etsintöjä kaikenlaisissa koiralle turvallisissa paikoissa; vanhoissa autoissa, pukuhuoneessa, koulun verstaalla, vanhassa navetassa... Kosto on etsinyt sekä minun että muiden ihmisten piilottamia leluja. Etsintöjä olemme vaikeuttaneet piilottamalla leluja vaikeisiin paikkoihin kuten koiranruokasäkin taakse tai niin ylös, että Kosto on joutunut kiipeämään esimerkiksi pöydälle, että on yltänyt leluun.

 

Jäljen ajamisessa siirryimme Koston kanssa kesäkuun alussa pelloilta metsään ja minun tekemät jäljet ovat muuttuneet vieraiden ihmisten tekemiin jälkiin, myös jäljen ylösotto on opittu. Kosto on aina ollut jäljellä tosi tarkka ja vauhti on ollut aina jäljellä sopivan hidasta, mutta nyt vieraan ihmisen tekemällä jäljellä Kosto on vielä tarkempi, ettei yksikään herkku varmasti ole jäänyt metsään tai pellolle muiden syötäväksi :D . Jälkeä olemme vaikeuttaneet erilaisilla mutkilla ja ruuattomilla pätkillä keskellä jälkeä. Myös pituutta jälkeen on tullut paljon ja olemme ajaneet hieman vanhempiakin jälkiä.


 
Uimaankin olemme kesän aikana yrittäneet opetella. Lämpimiä säitä ei hirveästi vielä ole ollut ja itse en kovin monesti ole vielä veteen uskaltautunut, joten itse en ole voinut olla rohkaisemassa Kostoa veteen. Kosto kävikin serkkutyttönsä vesipeto Miinan uimaopetuksessa. Vähän jäi vielä Kostolla kahlailuksi, mutta ainakin vedessä kävi ja kahlailua on sitten harrastettu kotonakin.

 

Ja uimisen jälkeen on kiva pyöriskellä metsässä, että varmasti pääsee kotona suihkuun.

Koston hevospelkoa olemme kesän aikana lievittäneet tutustumalla kotona asusteleviin islanninhevosiin ja juhannuksena tutustuimme sukulaistemme suomenhevoskolmikkoon. Tutustumisen myötä hevospelko on kadonnut ja parit pusutkin vaihdettiin kauniin suomenhevosvarsan kanssa ;)

 

Vauvat Kosto ja tyttöystävä Karo-sakemanni <3


Viimeinen yhteiskuva pariskunnasta, joka ei arvannu eroavansa näin aikaisin.

 

Kesäkuun puolen välin tienoilla Koston paras kaveri, projektikoiranpentu Karo lähti harjoittelemaan rajakoiran töitä vain reilun puolen vuoden ikäisenä. Koston ja Karon leikit olivat niin sisäpiirihommaa, että siihen ei muut koirat päässytkään, eikä halukkaita hirveästi ollutkaan niin rajuihin leikkeihin.
 
  

Asuntolaan Koston seuraksi jäivät vielä toyvillakoira Roze ja labradorinnoutaja Nelli, toimeen tullaan, mutta leikkikavereiksi ne ei Kostoa ole hyväksyneet.
 

Parempia uimakelejä odotellessa, hyvää kesää kaikille,

Jenna & Kosto


 
 
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021