Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu

Kaikki merkinnät

 
26.6.2014
Kesä, miehistymistä ja muuttuneita suunnitelmia


Paljon on ehtinyt taas tapahtua viime päivityksen jälkeen. 

On tullut kesä ja Otso on päässyt nauttimaan uudesta lempihommastaan, vedessä porskuttelemisesta. Välillä oli niin lämmintä, että minäkin jopa talviturkkini heitin yhdellä uimareissulla Otson kanssa, mutta nyt säiden taas viilettyä on vesileikit jääneet vähemmälle.

Otso on saanut vähän lihasta luidensa ympärille ja selvästi myös hieman aikuistunut, jalkaakin se on opetellut nostamaan. Silti edelleen pentumaisia hepulihetkiä ja muita pelleilyjä saa seurata päivittäin. 
Meidän ohjelmaan on kuulunut paljon ulkoilua ja treeniä, erityisesti ollaan nyt ajettu jälkeä ja treenattu tottista. Jälki on sujunut nyt tosi hyvin, Otso on taas löytänyt syksyltä tutun rauhallisen ja tarkan otteen hommaan ja ollaankin pystytty vaikeuttamaan treenejä huimasti alkukevääseen verrattuna. Myös tottisjutuissa on menty jatkuvasti eteenpäin. 

Kuten viimeksi kirjoittelin, käytiin Poliisikoirakoululta Otsoa katsomassa ja testaamassa. Tuon tapaamisen jälkeen todettiin, ettei Otsosta tule ainakaan partiokoiraa, mutta mahdollisuudet etsintäkoiran työhön ovat olemassa. Etsintäkoiralle ei kuitenkaan tällä hetkellä ole tarvetta, joten ellei kesän aikana jostakin yllättävästä syystä tilanne muutu, ei Otsosta tule poliisikoiraa. Testauksen jälkeen sain siis kuulla, että vietämme Otson kanssa vielä todennäköisesti kesän yhdessä ja syksyllä virallisten röntgenkuvien jälkeen katsotaan sitten, mitä tulevaisuus Otsolle tuo tullessaan. Asiat saivat kuitenkin yllättävän käänteen, kun kävimme opintomatkalla seuraamassa rajakoirien kilpailuja. Tuolla reissulla selvisi, että Otsosta saatettaisiin olla kiinnostuneita rajalla, että siellä olisi tarvetta koiralle. Koirat olivat meillä mukana ja pari rajamiestä kävi Otsoa katsomassa, Otso taisi antaa toiselle heistä parit pusutkin. Ilmeisesti Otsosta jäi ihan hyvä vaikutelma, sillä jo seuraavana päivänä sain puhelun koiraa kaipailevalta rajamieheltä, joka oli saanut tiedon Otsosta.

Nyt onkin sitten jännät hetket käsillä, sillä huomenna Otson ehkä tuleva ohjaaja on tulossa katsomaan ja testaamaan Otsoa. Ei auta kuin toivoa, että kaikki menee mallikkaasti, Otso esiintyy edukseen ja kemiat kenties tulevan ohjaajan kanssa kohtaavat.

Olen ollut melko pyörällä päästäni näiden nopeiden ja yllättävien käänteiden vuoksi. Saman päivän aikana tunteet heittelevät moneen eri suuntaan, ylpeyden ja koko ajan lähestyvien hyvästien pelon välillä. Pohjimmiltaan olen kuitenkin todella iloinen tästä Otsolle auenneesta mahdollisuudesta rajakoiran työhön ja toivon todella, että Otso täyttää huomenna ne odotukset, jotka sille on asetettu, jotta matka kohti rajakoiran ammattia voisi jatkua. 


Nyt vain jännityksellä odottelemaan huomista!

- Niina ja Otso 

 
 
 
2 kommenttia
 
1Katri26.6.2014 13:27

Ohhoh, onpa tapahtunut paljon kaikkea! Hirmuisesti teille treenitsemppiä ja mukavaa loppukesää!

2Niina2.7.2014 23:34

Kiitos ja kiitos samoin! :)

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021