Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu

Kaikki merkinnät

 
8.6.2014
Elämää Kelmin kanssa
 Kelmi tuli minulle projektikoiraksi 10.4.2014. Kelmi on kohta 4kk ikäinen saksanpaimenkoiran urospentu. Kelmi on erittäin vilkas ja energinen, eikä millään meinaisi rauhoittua aloilleen. Kelmi on myöskin lempinimensä veroinen. Omia leluja vaihdetaan omin luvin toisten tavaroihin, ja välillä lelun kanssa tullaan leikkimään jalkojen juureen ja hetken päästä lelun tilalla on joka varpaat tai housun lahkeet. Hampaita Kelmi on kova käyttämään muuhunkin kuin syömiseen, leikkimiseen ja purukuiden järsimiseen. Melkein kaikki lelut on rikottu ja tietokoneen johto meni uusiksi. Kenkiäkin on kiva kuljetella ympäriinsä ja joka kohtaa maistella pienillä terävillä naskali hampailla.

 

Ensimmäisenä iltana Kelmi tutki asuntolan huoneen läpikotaisin ja leikki vähän aikaa ennen kuin nukahti jalkojeni päälle. Ensimmäisenä yönä Kelmi heräsi jokaiseen pieneen ääneen, mutta lopulta uni vei voiton.  Seuraavana päivänä lähdin Kelmin kanssa ajelemaan kotiin Polvijärvelle, jossa odotti oma 11-vuotias Miska koira. Kelmi oli tietenkin innoissaan nähdessään koirakaverin. Miskaa pidettiin aluksi hihnassa, kun oli tottunut olemaan ainut koira talossa ja ei tiedetty miten reagoi uuteen tulokkaaseen. Kelmi oli heti nuuskimassa Miskaa ja olisi halunnut leikkiä sen kanssa, mutta Miska ei halunnut leikkiä. Kun ei toinen alkanut leikkiä, päätti Kelmi keksiä omat kivat leikkinsä. Räsymatoista on kiva kiskoa solmukohtia ja hapsuja irti ja niitä Kelmi koettaa saada rullalle ja kiskoo kun saa matot kaksin kerroin. Kelmi on kova poika siivoamaan. Lattiaharjat lähtee nurkasta mukaan ja harja suussa juostaan ympäri kotia ja luuttuun Kelmi yrittää tarttua kiinni. Lattia kuivain on ihan hirveä asia, sille pitää haukkua ja murista ja siihen käydään kiinni. Aamulla Kelmillä on hirveä kiire syömään, jonka jälkeen koira vanhuksen kanssa olisi kiva leikkiä. Ensimmäinen viikonloppu kotona meni tutkiessa ja tutustuessa toiseen koiraan, muihin perheenjäseniin ja uuteen paikkaan. Sunnuntaina lähdin ajamaan Kelmin kanssa kohti Kajaania.


 

Seuraavana viikonloppuna kotona, kävimme katsomassa kuinka linnunpönttöjä tehdään. Siellä Kelmille oli paljon uutta koettavaa. Oli paljon uusia ääniä ja ihmisiä. Kelmi ei reagoinut ääniin juuri ollenkaan, vaan katseli kiinnostuneena ympärilleen ja kävimme tallilla tutustumassa hevosiin, joita Kelmi pelkäsi. Kiinnostuneena Kelmi kyllä katselee hevosia, mutta isokokoisina eläiminä ne ovat Kelmin mielestä pelottavia. Myöhemmin Kelmi on käynyt tallin pihapellolla ajamassa jälkeä ja olen yrittänyt saada pelon hevosia kohtaan hälvenemään. Kun hevoset ovat sisällä, olen laskenut Kelmin irti ja antanut juoksennella ympäriinsä sydämensä kyllyydestä. 

 Projektikoiratreeneissä on harjoiteltu jäljestystä ja tottista. Jäljestys meni hyvin ja vähitellen ollaan siirrytty tekemään vähän haastavampaa jälkeä. Vapaa-ajallakin Kelmin kanssa on ajettu jälkeä sekä Kajaanissa että kotona. Kelmiltä jäi muutamat treenit väliin kennelyskän ja omien työvuorojeni takia, mutta olemme harjoitelleet aiemmin opittuja asioita. Tottiksessa ollaan harjoiteltu kädestä luopumista, sivulla oloa, vieressä kulkemista, liikkeestä pysähtymistä, maahan menoa ja lelusta luopumista.

Asuntolalla Kelmi on leikkinyt kahden muun projektikoiran kanssa. Meteli on välillä aivan hirveä ja asuntolaa juostaan ympäri ja leikkimään mennään niin naulakon kuin nojatuolinkin alle. 

 

 

 


 

 Hyvää kesää kaikille!

-Kelmi ja Henna- 


 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021