Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu

Kaikki merkinnät

 
31.5.2014
Samun elämää
Kuukausi on taas kulunut kuin hujauksessa ja paljon uutta oppia on tarttunut matkaan mutta samoin paljon korjattavaa. Tässä kuussa olen ollut melko paljon töissä ja Sampan treenaaminen onkin ollut haastavaa. Myös parinviikon takainen helle uuvutti minut  ja koiran tyystin. Treenasimme paljon metsässä ja ulkona puiden varjossa, koska sisällä Samu vain nukkui koko ajan enkä viitsinyt häntä siellä treenata. Kuitenkin olen huomannut, että mitä vähemmän stressaan Samun koulutusta sitä paremmin poju toimii. Leikkimiseen on panostettu paljon ja nykyään kotona Samu ei saa leikkimisestä tarpeekseen.
        Olemme käyneet Samun kanssa treenaamassa postin lajittelukeskuksella jossa Samun oli tarkoitus treenata etsintää/merkkaamista. Ensimmäinen sujui hyvin ja Samppa käyttikin tassua hienosti. Toisella kerralla poju oli kovassa vauhdissa mutta säikähti pahanpäiväisesti nousevaa ovea. Tästä johtuen Samu ei pystynyt ollenkaan jatkamaan etsintää, koska hän ahdistui kovasti tuosta kummallisesta katoavasta seinästä. Tämän jälkeen kävinkin vielä kävelemässä prisman parkkihallin liukuovista edes taas jotta Sampalle ei jäisi paha maku treeneistä. Kummastelin itse Samun reakstiota, koska ääniarka hän ei ole. Koululla kun olemme treenanneet etsintää on kuulunut jos jonkinmoista pauketta, samoin kotona. Toivottavasti tämä oli nyt vain tämmöinen "vaihe" joka ei tule vaikuttamaan Samuun enään. Olenkin koitannut viedä häntä kovien äänien keskelle ja vielä ainakaan hän ei ole reagoinut samalla tavalla.
       Samun kanssa ollaan käyty kävelemässä keskustan vilinässä ja kävimmekin pyörähtämässä Kajaaninlinnassa. Siellä on sopivasti erillaisia pintoja ja korkeita paikkoja mutta ne eivät Samun päätä huimanneet. Siellä oli sopivasti paljon liikennettä ja paljon niin ihania lapsia, että Samulle tämä teki hyvää keskittyä kaiken häiriön keskellä minuun eikä muuhun.  Ensi viikon tiistaina Samu ja minä lähdemme Tikkurilaan jossa Samua odottaa ensimmäinen testi. Odotan innolla matkaa, koska haluan nähdä miten Samu pelittää täysin vieraassa ympäristössä vieraiden ihmisten keskellä. 6 tunnin junamatka minua vähän arveluttaa, koska paikallaan istumista on paljon. Takaisintullessamme meillä oli muutama vaihto ja toivon, että Samu ei hidastele ja häkkäröi. Toki jännitän myös sitä millaista palautetta saamme jatkoa ajatellen. Toivonkin, että Samu näyttää parhaat puolensa tuona aikana. ( valitettavasti en nyt jostain syystä pysty lisäämään htään kuvaa....)

Hyvää kesää kaikille!!
Taru & Samu

 
 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021