Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu

Kaikki merkinnät

 
10.5.2014
Heippa taas!

 

Viime päivityksestä onkin vierähtänyt jo reilu kuukausi ja kevät on edennyt tällä välin hurjaa vauhtia. Otson kanssa olemme nautiskelleet sulasta maasta ja lämpenevistä ilmoista ja aikaisemmin prinsessaksi epäilty Otso on oppinut ottamaan ilon irti mudasta ja siinä rypemisestä, vaikka edelleen tyyli on ehkä hieman varovainen, ettei vaan liikaa likaannu.

Olipa kerran jano... ja siitä se ajatus sitten lähti!Rannallakin on muutamaan otteeseen käyty heittelemässä keppiä, se on Otson mielestä mahdottoman hauskaa hommaa ja yhdellä reissulla Otso myös kokeili uimataitojaan hypätessään telkkäpariskunnan perässä rannalta sen verran syvään veteen, etteivät tassut ylettäneetkään pohjaan. Tuon pulahduksen jälkeen Otso oli kyllä kovin hämillään ja kuivalle maalle päästyään juoksi kauas rannasta istumaan ja pohtimaan tapahtunutta. Mitään vesikammoa ei tuosta kuitenkaan jäänyt ja uidakin poika siis todistetusti osaa.


 

Ollaan taas päästy myös kunnolla treenaamaan ja kaikenlaiset nenähommat ja leikkiminen ovat olleet nyt pääosassa meidän treeneissä. Jälkeä on ajettu aika ahkerasti ja alun hankaluuksien ja liian vauhdikkaan menon jälkeen Otso on ruvennut ajamaan jälkeä tosi tarkasti ja rauhallisesti, jopa paremmin kuin syksyllä. Ylösotot eivät tuota minkäänlaisia ongelmia, jälki löytyy helposti ja Otso lähtee epäröimättä oikeaan suuntaan sitä seuraamaan. Nenähommissa ongelmana tällä hetkellä onkin lähinnä Otson jopa liiallinen innokkuus niitä kohtaan, esimerkiksi jäljelle mennessä se ei millään malttaisi kulkea rauhassa ja hallitusti, vaan nenä alkaa käydä ja jalat viedä tuhatta ja sataa jo autosta pois päästyä. Otsosta on myös kasvanut jo sen verran iso poika, ettei sen piteleminen tuossa innostuksen tilassa ole mitenkään helppoa. 

 Jäljen lisäksi olemme tehneet myös henkilöhakua niin sisällä kuin ulkonakin ja välillä on saatu treeneihin etsittäväksi ihan Otsolle vieraitakin ihmisiä. Otson epävarmuudelle tekeekin varmasti hyvää kohdata uusia ihmisiä tällaisissa mukavissa merkeissä, kun heiltä saa heti ruokaa ja Otso saa itse tehdä päätöksen lähestymisestä.

 

Itsevarmuutta on päästy kasvattamaan myös leikkimällä maalimiehen kanssa, Otso on siis päässyt ensimmäisiin purutreeneihinsä ja leikkimään täysin vieraan ihmisen kanssa. Vaikka epävarmuus isoa miestä kohtaan meinasi aluksi voittaa, on jokaisella kerralla menty harppauksin eteenpäin ja leikin hauskuus alkaa viedä voiton epävarmuudesta.
Kuten kuvistakin näkyy, oli Otsolla leikkiessä hyvin ristiriitaiset tuntemukset. Toisaalta maalimies oli tosi tosi pelottava, mutta kun hänen kanssaan pääsi tekemään niin mukavia juttuja, että olihan se hankala päättää miten suhtautuisi. Vähintäänkin häntä piti pitää tiukasti silmällä koko ajan.
Irroittamista meidän täytyy selvästi vielä kovasti harjoitella, sillä tuo iso patukka oli Otsolle aikamoinen aarre, josta ei olisi millään halunnut luopua. Turhat pöhinät ja haukkumiset kaikille vastaantulijoille ovat jääneet pois jo pitkän aikaa sitten ja Otson kanssa onkin ihan mukava lenkkeillä myös hihnassa. Nykyään se on lähinnä kiinnostunut joistakin vastaantulijoista ja haluaisi mennä tutustumaan lähemmin. Mikäli joku kuitenkin jää Otsoa tuijottamaan, nousevat niskakarvat edelleen pystyyn ja pöhinä alkaa. Viime aikoina ovat hihnalenkit jääneet aika vähiin ja pääasiassa Otso on saanut ulkoilla irti.  

Täältä tullaan!


Tässä kuussa todennäköisesti selviää myös jotakin Otson tulevaisuudesta, sillä sitä ollaan tulossa Poliisikoirakoululta katsomaan. Kyllä minua kovasti jännittää, mitä mieltä testaaja Otsosta on, sillä toivon kovasti, ettei tuo epävarmuus muodostu esteeksi työuralle. Mutta palataan asiaan  kunhan tiedetään jotakin lisää.  

 Kivaa kevättä toivottelevat 
 

Niina ja Otso


 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021