Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu

Kaikki merkinnät

 
28.4.2014
Toiseksi viimeinen päivitys

Tämä taitaa olla toiseksi viimeinen päivitykseni Lallista, tai niin ainakin suunnittelin.

Käytiin viikko sitten Vartiuksen raja-asemalla projektikoiraohjaajien kanssa. Meillä oli hieno ja opettavainen päivä niin tullikoirien kuin rajakoirien työpäivään tutustuessa.

Se päivä oli merkittävä myös toisella tapaa, sillä näin pitkästä aikaa Lallin tulevaa ohjaajaa, ja hän vaikutti pitävän Lallista edelleen. Käytiin ajamassa malliksi yksi jälki maastossa, ja Lalli työskenteli pitkästä talvitauosta huolimatta mallikkaasti. Juttelimme hetken ja kävi ilmi, että Lalli lähtee ensi kuussa uuteen kotiinsa ja jatkamaan koulutustaan. Luustoltaankin koira kuvattiin terveeksi, joten esteitä työuralle ei pitäisi olla.

Mieli on ollut aika raskas, vaikka asia on ollut tiedossa jo pitemmän aikaa. Nyt se kaikki vain konkretisoitui, kun näin Lallin istuvan rajavartioston auton koiraboksissa.

Meillä ei enää ole valtavasti aikaa treenata mitään uutta, muuta kuin viimeistellä Lalli lähtökelpoiseksi tulevan ohjaajan toiveiden mukaan.

Saan kuitenkin antaa Lallin pois niin hyvillä mielin kuin mahdollista, sillä olen alusta asti tiennyt, kenelle Lalli on menossa ja nyt sain varmistuksen siitä, että tuleva koti on varmasti Lallille hyvä paikka ja ohjaaja on kokenut ohjaaja ja omistaja. 

Luulen, että tulevaan hyvästien päivään ei voi tarpeeksi valmistautua, ja vaikka kuinka olen koittanut säästää surua vasta viimeiseen yhteiseen päiväämme, väistämättä se päivittäin vierailee minussa. Parit kyyneleet olen saanut jo Lalin turkkiin kuivata.

Välillä jopa olen toivonut, että kunpa vain olisinkin saanut jonkun ärsyttävän koiran jonka kanssa kemiat ei vain pelaa yksiin, jotta luopuminen olisi helpompaa. Mutta tietenkin ymmärrän, että silloin myös koulutus ei olisi ollut lainkaan niin tehokasta ja mielekästä meille. Sainkin mitä mahtavimman koiran, jossa on valtavasti hyvää, paljon potentiaalia vaikka mihin, vaikka tietenkin myös heikkouksia, sillä täydellisyyttä ei voi olla. Mutta minulle Lalli on ollut paras opettaja ja täydellinen koira. Lalli on ollut alusta asti minulle tasavertainen oman koirani kanssa, yhtä rakas ja yhtä tärkeä, koira jota en tule unohtamaan koskaan.

Yritän vielä nauttia näistä yhteisistä hetkistä ennen hyvästejä.

On tämä vuosi vaikuttanut minuun merkittävällä tavalla: minusta on tullut ensimmäistä kertaa elämässäni yhdistyksen jäsen. Kuulun nyt palveluskoirayhdistykseen ja haaveilen myös kokeista ja kisoista jonkin tulevan koirani kanssa. Sellaisia asioita en vuosi sitten tiennyt ajatellakaan. Tiedän kuitenkin, ettei vielä ole aika omalle koiralle, sillä opin myös, miten paljon työtä palveluskoiran omistaminen teettää. Aina on hyvä olla haaveita, ja yksi suurimmista haaveistani onkin nyt, että Lallista tulee hieno työkoira ja se saa elää pitkän elämän terveenä tulevassa kodissaan. Sen lisäksi että se ratkoo monet rikokset ja löytää eksyneet samoilijat. :--)

Reppu pakattuna - valmiina lähtemään kouluun!

Olin menossa töihin ja Lalli oli laittanut oman pupunsa minulle laukkuun mukaan. "Taidat tarvita tätä enemmän kuin minä."
Säästän viimeiset sanani viimeiseen päivitykseen. Aika projektikoiraohjaajana on mennyt tavattoman nopeasti, ja voin jo nyt huokaista, että tämä on ollut elämäni hienoimpia jaksoja raskaine hetkineenkin.
 

Sinikka ja Lalli Lallukka Lärsäyttäjä Lärspä Larspa Lullukka Laurenius Härkäräikkä                

 
 
 
4 kommenttia
 
1Symppis29.4.2014 15:16

Mahtavan ohjaajan on Lalli sinusta saanut, koska tekstistä huokuu koirasta tykkääminen ja suru luopumisesta, juuri kuten pitääkin. Pidä yhteyttä tulevaan koiranohjaajaan, niin omakin mieli on parempi ja saat varmasti palautetta, miten koulutus kantaa Lallia eteenpäin. Hyvää jatkoa opiskeluun ja koiramaailmaan! T: Jaana & Sepe

2Sinikka29.4.2014 18:41

Mukavaa kun olet seuraillut loppuun asti meidän touhuja! Pidän kyllä yhteyttä ohjaajaan ja kyselen kuulumisia, sillä haluan pysyä kartalla siitä, mitä Lallin elämään kuuluu. :--)

Kiitos! Teille myös mukavaa kevättä!

3Oona3.5.2014 23:22

Taas eksyin tänne virtuaalikylään..  :)

Ihana päivitys taas kerran sinulta Sinikka ja tosi hienoja kuvia. Tuli tätä haikeudella lukiessa mieleen oma tilanteeni Ruffen kanssa kuukausi sitten. Se suru on tosiaan joka päivä läsnä.

Onneksi tiedät minne Lalli menee jatkamaan koulutustaan ja työtään!                                                                                                        Paljon voimia sinulle tulevaan

4Sinikka6.5.2014 00:19

Kiitos Oona. :--) Mukava kun eksyit. 

Vielä ei mieltä juuri piristä, että Lalli on menossa siihen tehtävään mihin se on tarkoitettu, mutta ehkä jonakin päivänä se tuntuu paremmalta kuin se, että se olisi jäänyt minulle. Voimia tarvitaankin, kiitos. :--)

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021