Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 
Tilakoristeet
Tilakoriste linnut
Tilakoriste metsänpeikko
Tilakoriste pupu
Tilakoriste siili
Tilakoriste muurahainen
Siilit

Mietimme ryhmätyömme aihetta, ja päädyimme tekemään kolme siiliä. Siileille teimme myös ”kotikolon”. Sijoitimme ne Ahlmanin ammattiopiston opastekyltin eteen, koska se oli mielestämme hyvä ja näkyvä paikka. Siilien tuli olla suhteellisen tasaisella alustalla, jotta ne näkyivät niiden pienehkön koon vuoksi. Asettelimme siilien alle myös vaahteranlehdistä alueen, jotta ne erottuvat hyvin nurmikosta.
 

Siilien runko on muotoiltu kanaverkosta ja täytetty sammaleella. Aioimme ensin täyttää sen sanomalehdellä, mutta se olisi näkynyt liikaa verkon läpi, joten päädyimme luonnollisen näköiseen sammaleeseen. Siilien piikeiksi päätimme laittaa jonkin havupuun havunneulasia. Kokeilimme eri vaihtoehtoja, ja parhaaksi totesimme makedonianmännyn neulaset.


Painelimme niitä nipuissa kanaverkon läpi sammaleeseen niin paljon, että koko siilin selkäosa oli niiden peitossa. Siilin naamassa näkyvillä olevan verkon peitimme vielä sammaleella. Silmiksi laitoimme aronian marjat ja nenäksi ruusunmarjat. Siilien ”kotikolon” teimme kanaverkosta, jonka päällystimme kokonaan vaahteranlehdillä, joita pujottelimme siihen.
 

Tekijät:         P08PUU Virpi, Riina, Veera, Heta, Tea
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021