Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

Etusivu

Opiskelu

Sää

Historiikki

Mustiala alueena

Mustiala live

Mehiläistarha

3D ympäristö

Virtuaalipolku

TOP
Mustialan mehiläistarha.

 

Keväällä 2011 käynnistyi Hämeen ammatti-instituuttissa Mustialassa Mehiläistarhaajan ammattitutkintoon valmistava koulutus.

Mehiläistarhaajan koulutus on teoriaa, mutta paljon tarvitaan myös käytännön opetusta ja harjoittelua. Tarvittiin sopiva opetusympäristö. Mustialaan alettiin keväällä 2011 perustamaan opetustarhaympäristöä johon kuuluu n. 10-20 mehiläispesää. Tarhan ja koko opetusympäristön kehittäminen perustuu vahvasti kumppanuussopimuksiin jo olemassa olevien toimijoiden välillä. Mustialan mehiläistarha onkin  paljon yhteydessä myös alan järjestöihin, esim. Suomen Mehiläishoitajien Liitto ry ja alan keskeisiin yrityksiin kuten esim. Hunajayhtymä Oy. Yhteistyötarhaajina toimivat mm. Ari Lehtinen, Matti Mattila ja Sakari Raiskio.

 
Mustialan Mehiläistarhaajan ammattitutkinnon liittyvät käytännön harjoitukset ja tutkintotilaisuudet järjestetään Luonnonvarakeskuksessa (LUKE) Jokioisissa, Hämeen ammatti-instituutin omassa mehiläistarhassa sekä yhteistyötarhoilla ja opetuskäyttöön tarkoitetussa linkoomossa.

Mustialan Mehiläistarha sijaitsee Mustialan ytimessä, sen puistoalueella joka kuuluu valtakunnallisesti arvokkaisiin maisema-alueisiin. Mehiläistarha on Suomen Mehiläishoitajien Liiton jäsen. Osa mehiläispesistä on mukana myös LUKE:n tutkimustoiminnossa. Koska mehiläistarha on elintarvikealan toimija, on se myös rekisteröitynyt alkutuottajaksi. Tarhalla on omavalvontasuunnitelma jossa kerrotaan, miten tarha varmista tuottamalleen elintarvikkeelle eli hunajalle asetetut vaatimukset ja turvallisuuden.


Tutustu Mustialan Mehiläistarhaajiin myös facebookissa!

 


Tapahtumaloki
30.6.2017
Blogimerkintä

5.6.2017
Valokuva

5.6.2017
Valokuva

Kaikki tapahtumat RSSPerustiedot
Yhteystiedot
Mustialantie 105
31310 Mustiala
Sähköposti: mustiala[at]hamk.fi
Vaihde: +358 3 6465519
Fax: +358 3 6465500
www-sivut

KeKe-tilanne tilalla

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2019