Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2015:
Tammikuu


 
23.1.2015
Täyttä hevoselämää!
Talli, jossa olen harjottelemassa sijaitsee ypäjällä ja on yksityistalli, Lähteelän tila. 3 ponia on liisingissä tällä hetkellä siitos ja ravikäyttöön, joten talllila on nyt 16 hevosta asustamassa. Tallista löytyy karsinoita 11 kappaletta. Isoille havosille tarkoitettuja karsinoita on 5, poneille karsioita on 6 kappaletta. Varakarsinoita on lisäksi vielä kaksi.
Pihattoja löytyy kaksi, toinen on vain päiväkäytössä ja toisessa asustavat siitostammat ja varsat. Tarhat ovat suurimmilta osin lankatarhoja, mutta lautatarhoja löytyy kaksi. Tarhat ovat luonnonmukaisia. Varsinaista kenttää tallilla ei ole, tarhoja on käytetty tarpeen vaatiessa kenttinä. Maastoilu mahdollisuudet ovat mahtavat!
Koneina tallilla toimii vahva ja varma hiluxi, lisäksi traktorimönkijä johon löytyy sekä peräkärryä, auraa sekä hiekotin. Lanta varastoidaan lavalle, josta urakoitsija sen hakee ja vie pelloilleen. 

Päivittäisiin töihin kuuluu hevosten tarhaaminen, ruokinta, karsinoiden putsaus ja hevosten yleiskunnon tarkastaminen. 
Ruokinta tallilla tapahtuu 3 kertaa päivässä. Osa saa kuivaa heinää, osa rehua riippuen hevosen tarpeelliseksi katotuksi ruuaksi ja mahan kestävyyden mukaan. Suurimmalta osin kumminkin lähes kaikki saavat kuivaa heinää. Greenlinea saavat tallin vanhukset Lolli ja Bonnie, koko hevoskatras saa prokuttia. Suola- ja mineraalikivet ovat tarjolla. 

Lähteelän tilan toiminta painottuu enimmäikseen kasvatukseen, pääpainona shetlanninponi kasvatus. Tammat ovat hyväsukuisia ja orit varsoille valitaan parhaimpien joukosta. Tallilla on ori nimeltään Lähteelän carlos. joka on kantakirjakirjattu ja jalostuksessa. Tällä hetkellä ori on liisingissä ja kilpailee radoilla. Varsoja ei ihan joka vuosi maailmaan tule, mutta joka toinen vuosi vähintään. 

Näyttelyitä kierrellään mahdollisimman paljon. Tallin tähtinä loistavat Kantakirja tamma Die lollipop sekä ruuna Ozzi pimpernell. Myös tallin muut ponit käyvt näyttelyissä välillä. Kasvatit pyritään myös saamaan näytille. 

Tallin säännöistä jos puhutaan, niin huutaa ja rieukkua tallissa ei saa ja järki pidetään päässä. Tilalla on myös oreja ja orit ovat aina oreja joten sen mukaan niiden kanssa toimitaan. Jos maastoon lähtee, heijjastimet on syytä laittaa aina päälle. Jatkoa seuraa ja kuvia! 
 
 
 
1 kommentti
 
1Menna28.1.2015 13:09

Hyvin kirjoitettu. Voisit vielä vaikka linkittää nuo mainitsemasi siitostammat ja jalostusorit blogiin esim. sukupostista. Siellä varmaan on niistä kuviakin?

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021