Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2014:
Huhtikuu

Vuosi 2013:
Helmikuu

Vuosi 2012:
Lokakuu
Syyskuu


 
14.4.2014
Kukalla ratsastusta Similässä
 Viidennellä ratsastus tunnilla ratsastin Kukka nimisellä tammalla. Kukka on vasta 8-vuotias ja oli ensimmäistä kertaa normaalilla ratsastustunnilla. Aiemmin Kukka oli ollut vain yksityistuntien tyylisillä tunneilla ja saman ihmisen ratsastettavana. Kukka oli todella reipas ja sitä ratsastaessa avut pitivät olla todella pieniä. Käden piti olla todella pehmeä ja istunnalla piti hidastaa tahtia. Kun laski askellajin tahtia niin vauhti hidastui aina kummasti. Kukan harjoitusravi oli aivan järkyttävän töyssyistä ja istunta oli vaikea pitää oikeanlaisena. Sen takia Kukalla ravatessa kevennettiin ja istuttiin vain pieniä pätkiä harjoitusravissa. Laukassa Kukka oli todella reipas. Se nosti laukan ylöspäin pyrkiväksi ja se oli todella vauhdikasta ja hyvää estelaukkaa. Tunnin piti Maria, sillä Mari oli valmennuksessa omalla kisahevosellaan. Teimme paljon voltteja ja harjoituksia, joissa piti saada hevonen menemään oikeaa tahtia. 
Kuudennella tunnilla sain jälleen ratsastaa Kukalla. Kukka on sellainen hevonen, että sillä pitää ratsastaa useampaan kertaan, jotta tottuu sen askeliin ja tutustuu hevoseen paremmin. Kukka ei ole mikään tavallinen automaatti tuntipolle, vaan se vaatii ratsastajaltaan paljon, mutta myös opettaa hyvin ratsastajaansa. Itse sain korjattua käsieni asentoa, sillä ne kääntyvät usein sivuittain, eivätkä pysy pystyssä niin kuin niiden kuuluisi. Kukka kuitenkin on niin herkkä, että se reagoi heti siihen jos kädet kääntyivät väärinpäin ja opetti minua pitämään peukalot päällimäisenä.
Tunnin aiheena olivat puomit ja pääsimme lopputunnista, jopa ratsastamaan rataa. Aluksi teimme kahdeksikko harjoituksen puomin yli ravissa, johon lisättii myöhemmin lisää puomeja. Harjoituksessa tarkoituksena oli harjoitella katseen kohdistamista, kevyttä istuntaa ja asetusta. Tunnin lähestyessä loppuaan Mari pyysi kaikkia menemään päätyyn ja hän otti yhden ratsukon kerrallaan ratsastamaan puomi rataa. Muiden seistessä päädyssä ja odotellessa vuoroaan, jokainen pääsi ratsastamaan radan aluksi ravissa. Toisella kerralla radan sai ratsastaa laukassa. Ensimmäisellä kerralla muistin radan ulkoa ja sain hyvin Kukan menemään oikeassa tahdissa. Toisella kerralla laukkasin ja laukannostojen kanssa oli hiukan ongelmaa. Minä ja Kukka emme tahtoneet löytää yhteistä kieltä ja osa puomeista menikin ravissa. Rata meni oikein, vaikka en saanutkaan laukkaa lopuksi nostettuakaan vaan minun piti nostaa laukka pääty ympyrällä. Ongelmat johtuivat todennäköisesti siitä, että Kukan ravi oli liin töyssyistä ja laukannostossa istunnan hallitseminen oli hankalaa. Kukka on todella kiva ratsastaa ja sen kyydissä saa vauhdista nauttia. :)

Noora Salminen
 
 
 
1 kommentti
 
1Menna24.4.2014 08:17

Hyvä kirjoitus, jossa olet myös itsenäisesti pohtinut monia asioita.

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021