Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2014:
Huhtikuu

Vuosi 2013:
Helmikuu

Vuosi 2012:
Lokakuu
Syyskuu


 
7.4.2014
Ratsastus kokemukset Similästä 4. tunnin jälkeen.
Olen nyt käynyt Similässä ratsastamassa neljällä ratsastustunnilla. Olen aiemmin ratsastanut paljonkin ja käynyt yhdeksän vuotta tunneilla, jonka lisäksi olen ratsastellut omilla hevosilla. Pitkästä aikaa minusta tuntui Marin opetuksessa, että edistyin lisää. Marin ohjeilla sain korjattua istuntaani paljon paremmaksi ja ryhtini hevosen selässä on oikea oppisempi.
Ratsastin kaksi ensimmäistä tuntia Arvi nimisellä suomenhevos ruunalla. Arvi oli mukava ratsastaa, vaikkakin maneesissa ratsastaessa Arvi näki mörköjä toisessa päädyssä. Arvin kanssa pääsin harjoittelemaan kunnolla asetuksia ja väistöjä. Arvi oli mukava ratsastaa ja opettaa ratsastajaansa.
Kolmannella tunnilla ratsastin Leimulla, joka sekin on suomenhevonen. Leimu oli Arviin verraten aivan erillainen ratsastaa. Arvia ratsastaessa piti pitää raippaa, mutta Leimu ei sitä todellakaan kaivannut. Leimulla virtaa riitti ja se oli todella reipas ratsastettava. Leimu opetti minua koko tunnin ajan, sillä se oli todella tarkka istunnan suhteen ja avut piti antaa oikein. Varsinkin laukannostossa Leimu oli todella tarkka, että asetus on oikein ja istunta istuinluiden päällä. Jos avut olivat vääränlaiset perä oli kevyt ja Leimu pukitteli. Leimu oli mukava ratsastaa, koska se oli reipas ja pehmeä kädelle. Leimua sai hyvin ratsastettua istunnalla.
Neljännellä tunnilla menin jälleen Arvilla. Tällä tunnilla olimme kentällä niinkuin aiemmallakin tunnilla. Arvi ei nähnyt kentällä missää mörköjä, joten asetuksiin ei tarvinnut niin paljoa keskittyä. Pääsin harjoittelemaan vastalaukkaa, jota en ollut aiemmin kauheasti kokeillut. Mari neuvoi hyvin miten paino kuuluu jakaa vastalaukassa, jotta hevonen ei tarjoa laukan vaihtoa. Aina oppii jotain uutta :). Harjoittelimme myös paljon pidätteitä ja "melkein pysähdyksiä". Arvi oli todella reipas ja pidätteet olivat välillä vaikeita. Tunti meni jälleen todella hyvin ja opin jotain uuttakin. Seuraavaan tuntia innolla odotellen :)

Noora Salminen
 
 
 
1 kommentti
 
1Menna14.4.2014 14:31

Löytyihän se täältä :) Hyvin kirjoitettu!

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021