Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Heinäkuu
Kesäkuu

Vuosi 2015:
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu

Vuosi 2014:
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu

Kaikki merkinnät

 
29.8.2014
Loppuu jo elokuu
Taas yksi huimaavan nopeasti kulunut työviikko takana. Neljä kuukautta töitä jo takana ja vielä yksi kuukausi edessä. Kun jo tämän viikon alkukin tuntuu kaukaiselta menneisyydeltä, niin toukokuun alku tuntuu olleen jo vuosia sitten, koska niin paljon erilaisia hommia olen kuukausien aikana ehtinyt tekemään. Säistä sen verran, että tämä viikko ei tainnut olla ihan yhtä sateinen kuin viime viikko, vaikka rankkoja kuuroja on kyllä tälläkin viikolla tullut..

Maanantai taisi kulua enimmäkseen menetelmäopasta työstäen. Varmistin myös viljelijäpuheenvuoron ja tein jo joitain valmisteluita torstain Palkokasvipäivää varten. Tiistaina tulostelin kuvaamiani kasvustoseurantakuvia, koska ne oli tarkoitus laittaa esille luokkaan, jossa Palkokasvipäivä aloitetaan. Töistä lähdettyäni kävin hakemassa myös Mainossatamasta kyltit herneestä, puna-apilasta ja sinimailasesta, joiden sisältöä säädimme pari viikkoa sitten. Keskiviikkona jatkoin jälleen kuvien tulostamisella, koska tiistaina työ jäi hieman kesken. Keräilin loppuja materiaaleja seuraavaa päivää varten ja kävin järjestelemässä luokkaa. 

Torstaiaamuna monipuoliseen toimenkuvaani kuuluvasti hain pullapitkon Antin Konditoriasta, koska järjestimme tällä kertaa tapahtuman kahvituksen itse. Ennen tapahtuman alkua laitoin kylttejä johdattamaan kohti oikeaa luokkaa ja keittelin pari termosta kahvia. Palkokasvipäivän alustukset alkoivat kymmeneltä. Päivän aloitti Katariina Manni HAMK:sta puheenvuorollaan Opetusmaatilan valkuaisomavaraisuuden lisääminen. Seuraavan puheenvuoron piti Kaisa Kuoppala MTT:sta aiheella Säilörehua härkäpavusta. Päivän viimeisen puheenvuoron käytti viljelijä Markku Peltonen, joka kertoi viljelijäkokemuksia sinimailasesta. Puheenvuorot synnyttivät mukavasti keskustelua ja kysymyksiä.

Lounaan jälkeen jatkettiin päivää peltokierroksen merkeissä. Matkan varrella pysähdyimme ensin hetkeksi navettatyömaan laidalle. Varsinaiseen aiheeseen palattiin härkäpapupellolla, jossa tilanhoitaja Heikki Miettinen kertoi ensin yleisesti Mustialan härkäpavun viljelystä. Tämän jälkeen Katariina ja Kaisa kertoivat enemmän pellolla suoritettavasta härkäpapukokeesta. Seuraavaksi siirryttiin sinimailaslohkolle. Innokkaimmat lähtivät vielä katsomaan herne/kumina ja säilörehunurmi/apila -lohkoja. Tapahtuman päätyttyä ei oikein päässyt kiinni enää mihinkään järkevään työhön, joten tavaroiden paikoilleen laittamisen ja termareiden pesun jälkeen lähdin kotiin.

Tänään aloitin päiväni laittamalla kuvia eiliseltä Osaajien Facebookiin ja laataamalla eiliset esitykset Kasvua Hämeessä -kotisivuille. Tein myös alustavan "mainoksen" Energia- ja ravinneomavarainen maatila -työpajasta kotisivuille ja Facebookiin. Lopussa pieni kuvapläjäys tältä viikolta.

-Verna

ps. Tuo otsikoiden keksiminen näihin on muuten uskomattoman vaikeaa.. :D


Kasvustokuvat luokan seinällä

Mustialan jalkapallojoukkueen tunnelmia torstain treeneistä

Navetalla ollaan edistytty jo näin paljon

Palkokasvipäivänä härkäpapupellolla ihmettelemässä

Härkäpapulajikkeiden papujen koolla on huomattavia eroja, kuvassa pienimmät pavut Kontua
 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021