Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Heinäkuu
Kesäkuu

Vuosi 2015:
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu

Vuosi 2014:
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu

Kaikki merkinnät

 
13.6.2014
Kiirus kiirus
Maanantaina tullessani töihin tuli jo selväksi, että päivästä tulisi kiireinen. Ensimmäisenä suuntasin ottamaan nurminäytettä maatilaharjoittelijan kanssa. Näytteenoton jälkeen singahdimme Riitan kanssa ottamaan näytettä sinimailasesta, koska rehunteko aloitettiin maanantaina. Kävimme myös kuvaamassa nanofretti-koelohkolla tilanhoitajan pyynnöstä. Iltapäivä kuluikin melkein kokonaan kuvatessa rehuntekoa pellolla ja siilolla. Ei kyllä yhtään haitannut viettää työpäivää ulkona auringossa.

Tiistaina sitten käsittelin kuvia ja täällä virtuaalikylän valokuva-albumissa onkin kuvia sinimailasrehun teosta. Kävin myös kuvaamassa ruiskutusta NanoFerti-lohkolla ja samalla tulin myös kuvanneeksi apilapitoisen säilörehun korjuuta. Kävin myös ottamassa apilapitoisesta rehusta siilolta rehunäytteen. Tiistaita(ja koko viikkoa..) miettiessä pää on aika tyhjä, koska koko viikko on ollut yhtä ja samaa hulinaa.. :)

Keskiviikkona oli taas näytteenotto, jonka tein tällä kertaa yksin.Tapasin myös tilanhoitajamme Heikin, joka kertoi minulle mitä eri lohkoilla on tapahtunut ja sen, että maanantaina otetaan vielä yksi Artturi-näyte. Keskiviikkona piti vielä järjestellä juhlasalia torstain teknologiapäivää varten. Opetusmaatilojen Artturi-tulokset ovat nyt nähtävillä myös virtuaalikyla.fi/tilatesti sivustolla, kun vihdoin kerkesin säätämään taulukon sivuille.

Sateisena torstaina olikin sitten Uudet teknologiaratkaisut kasvinviljelyssä -asiantuntijaluentopäivän aika. Kello 11.00 asti tutkija Antti Suokannas MTT:lta sekä Suonentiedon, Junkkarin, Sampo Rosenlewin ja Valtran edustajat kertoivat täsmäviljelystä ja tulevaisuuden teknologiaratkaisuista. Puheenvuorojen jälkeen siirryimme konehallille, missä esiteltiin joitain koneita. Päivän oli tarkoitus päättyä kello 12.00, mutta aihe herätti niin paljon mielenkiintoa, että päivä venähti lähemmäs kahta. Tapahtuman jälkeen vielä pari tuntia kului palaverissa.

Tänään tullessani töihin olin päättänyt saada hoidettua kaikki ne hommat pois, joita olen koko viikon työntänyt edelläni jonnekin hamaan tulevaisuuteen. Tänään olen kirjoitellut kuvatekstejä virtuaalikylän kasvustokuviin Heikin ja minun tapaamiseni pohjalta. Kävin myös kuvaamassa kasvustot, kuten koko viikon on ollut tarkoitus.. Lohkoilla on kyllä tapahtunut hurjaa kasvua, joka sekin on näkyvillä virtuaalikylän valokuva-albumissa. Tätä kirjoittaessa tehtävälistalta puuttuu enää navetan kuvaus, joten sain kuin sainkin koko listan tehtyä, jes! 

Kiiruun viikon jäläkee onki hyvä lähtiä Pohojammaalle viikonlopun viattoon! :)

-Verna

 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021