Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Heinäkuu
Kesäkuu

Vuosi 2015:
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu

Vuosi 2014:
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu

Kaikki merkinnät

 
6.6.2014
Peltokierroksia ja tapahtumapäiviä
Tämä viikko on ollut viime viikkoon verrattuna vilkas ja omalla tavallaan hieman hajanainen. Maanantaina alkoi nurminäytteiden keruu Artturiin. Aamupäivä kuluikin oikeastaan Artturin parissa, kun jo pelkästään välineiden etsiskelyyn ja käytännön seikkojen selvittämiseen kului tovi jos toinenkin. Näytteitä otetaan ainakin vielä ensi viikko kaksi kertaa viikossa, jonka jälkeen päästään tekemään nurmirehua ja näytteiden otto katsotaan uusiksi. Iltapäivällä syvennyin taas menetelmäoppaaseen. 

Tiistaina oli Tiedetreffien luentopäivä Mustialassa ja aiheena oli valkuaisomavaraisuus ja ympäristöasiat. Tiedetreffien puheenvuoroista löytyy lyhyitä muistiinpanoja Kasvua Hämeessä -blogista. Päivä oli mielenkiintoinen, vaikka aihealue oli minulle vieras. Päivän päätteeksi oli peltokierros Mustialan opetusmaatilan tilanhoitajan johdatuksella.

Keskiviikko alkoi mukavasti, kun työpisteelläni oleva pöytätietokone ei useista yrityksistä huolimatta suostunut käynnistymään. Onneksi päivääni kuuluikin paljon ulkoilua, kun keskiviikkona oli jälleen näytteiden otto ja sain pellolle mukaani maatilaharjoittelijan. Tarkoituksena onkin, että opetan kaikille maatilaharjoittelijoille näytteiden oton. Kastelin tyhmyyttäni farkkuni aamulla pellolla, joten loput helteisestä päivästä vietin erittäin viileissä työhousuissa.. Iltapäivällä lähdin nauttimaan jälleen ihanasta kesäpäivästä peltolohkoja kuvaamalla. Tämän kesän seurattaviin kasvustoihin valittiin säilörehunurmi, säilörehunurmi+sinimailanen, rypsi, härkäpapu, apila, säilörehunurmi+apila ja herne+kumina. 

Torstai kului toimistolla mm. kasvustonseurantakuvien viemisellä Virtuaalikylään ja ensi viikon tapahtuman käytännön järjestelyillä. Kokeilin myös siirtää toimistoni ulos puiden alle, mutta Mustialan järjetön naakkaparvi loi sopivan paikan löytämiselle omat haasteensa. Lisäksi wlan ei oikein meinannut yltää minnekkään ja kaikki oli jotenkin hankalaa. Ehkäpä jatkossa siis alistun kiltisti tekemään tietokoneella tehtävät työt sisätiloissa.

Perjantain aamupäivä on kulunut TEHO Plus -hankkeen tietoiskussa Hämeenlinnassa. Päivän aiheena on Ympäristöosaaminen maatilan toiminnan vahvuutena. Muistiinpanoja olen kirjoitanut näppäin sauhuten ja mielenkiintoisia puheenvuoroja riittää vielä iltapäivään saakka. Tästä päivästä onkin hyvä lasketella viikonlopun viettoon ja vastaanottaa vieraita kotoa Etelä-Pohjanmaalta.

-Verna

 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021