Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Heinäkuu
Kesäkuu

Vuosi 2015:
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu

Vuosi 2014:
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu

Kaikki merkinnät

 
23.5.2014
Kesä on täällä!
Kesä saapui kertarysäyksellä viikonlopun aikana ja maanantai kului hiostavissa tunnelmissa, kun lämpömittari nousi lähes +30 asteeseen. Työpäiväni kului onneksi sisällä viileässä tietokoneen ääressä. Iltapäivällä jyrisi myös kesän ensimmäinen ukkonen. Tiistai alkoikin parin tunnin palaverilla. Siivosimme myös hieman neukkaria ja eteistä seuraavan päivän mobiilikesäkoulua varten, koska yksi kesäkoulun keitaista sijaitsi neukkarissa. Loppupäivä kului Tilatesti-asioiden päivittämisellä virtuaalikylän sivuille ja jatkoin samasta hommasta keskiviikkoaamuna. 

Keskiviikkoiltapäivänä alkoikin mobiilikesäkoulu. Olin ryhmässä numero 5 (high five) ja aloitimme 3D-keitaalta. Keitaalla kokeilimme luoda kännykkäsovelluksia, sisustimme 3D-luokkahuonetta ja huolsimme 3D-puimuria. Seuraava keidas oli luokkahuonekeidas, jossa loimme tekstiä, kuvaa ja videota hyödyksi käyttäen sisällön e-kirjaan. Päivän viimeisellä keitaalla aiheena oli pedagogiikka. Peadgogiikkakeitaalla tutustuttiin mm. blogiin, portfolioon ja videoannotaatioon (olikohan se sana nyt tuo annotaatio..) oppimisvälineinä.

Mobiilikesäkoulu jatkui torstaina kauniissa kesäsäässä ja ryhmämme oli pienentynyt jonkin verran edellisestä päivästä. Aamulla aloitimme teknologiakeitaalta, jossa näimme mm. 3D-tulostusta ja robotteja. Päivän toinen keidas oli pelikeidas. Seikkailimme pelisovelluksella Hamkin kampuksilla tietovisan merkeissä ja toinen sovellus kannusti meidät liikkumaan jalan Mustialan alueella erilaisia tehtäviä suorittaen. Kävin kuvaamassa myös uuden navetan rakennustöitä ruokatauolla, kun edellisen päivän kuvaukset jäivät väliin. Päivän kolmannelta keitaalta jouduin olemaan suurimman osan pois palaverin vuoksi. Keitaan aiheena oli paikkatieto ja havainnot. Ryhmämme viimeinen keidas oli täydennetty todellisuus (tai lisätty todellisuus) ja siellä tutustuimme Aurasmaan.

Helteille ei toistaiseksi näy loppua, jee! Tätä kirjoittaessa hikoiluttaa jo valmiiksi ajatus siitä, että työpäivän jälkeen täytyy ajaa reilu 300km Etelä-Pohjanmaalle viikonlopun viettoon - autossanihan ei tietenkään ole ilmastointia.. Vaikea uskoa, että jo kolme viikkoa on vierähtänyt töitä tehden Mustialassa!

-Verna
 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021