Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2017:
Maaliskuu

Vuosi 2015:
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu

Vuosi 2014:
Joulukuu
Marraskuu
Kesäkuu
Huhtikuu

Kaikki merkinnät

 
23.4.2015
Navettaviikko vanhassa ja uudessa navetassa
 Suoritin navettaviikkoni syksyllä vanhassa navetassa. Kuitenkin minulta jäi muutama kerta käymättä ja korjasin tilanteen sitten uudessa navetassa nyt keväällä. Halusin jättää korvausvuorot uuteen navettaa, jotta näkee erot vanhan ja uuden välillä.
Vanhassa navetassa konkreettista tekemistä oli suhteessa enemmän kuin uudessa navetassa kun ensin piti ajaa lehmät kokoomatilaan ennen lypsyä ja sen jälkeen putsattiin parret ja kuivitettiin. Joskus kokoomatilaan ajaminen oli raivostuttavaa yhden itsepäisen lapinlehmän (nyt jo kylläkin lämmöllä yksilöä muistelen) ansiosta, joka päätti parkkeerata viimeiseen kulmaan ja katsoi sinua: "ai meinaatko, että tonne pitäis mennä!? EHEI!" -katseella.
Uudessa navetassa ei niin paljoa tosiaan ole esimerkiksi lypsämistä, mutta tilalle tulee paljon muuta hommaa. Toki parret pitää siivota ja kuivittaa, mutta helpommin se mielestäni kävi kuin vanhassa navetassa. Uuden navetan ongelma on yrittää ajaa lehmiä robotille, kun ovat olleet niin kauan käymättä lypsyllä. Yksin se on hiukan hankalaa, riippuen lehmästä. Uusi navetta on myös työläämpi sen suhteen, että koneet saattaa valittaa useaankin otteeseen ongelmista ja siihen menee aikaa. Se vaatii opiskelijalta paljon, koska ei vajaassa viikossa opi käyttämään kaikkia koneita. Eihän se toki tarkoitus olekaan, mutta että osaisi purkaa koneiden hälytykset. 
Myös uudessa navetassa huvittavaa oli kuinka nuorkarja oli hyvin uteliasta porukkaa, kun meni kuivittamaan osastoa. Varsinkin, jos on herkästi kutiava ihminen oli se mielenkiintoista.
Loppujen lopuksi navettaviikolla oli mielettömän hauskaa ja tunnistan hieman lehmistä itseäni: itsepäisiä ja uteliaita. :)

-Taru Jokinen-
 
 
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021