Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2017:
Maaliskuu

Vuosi 2015:
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu

Vuosi 2014:
Joulukuu
Marraskuu
Kesäkuu
Huhtikuu

Kaikki merkinnät

 
5.12.2014
Navettaviikko lomituksena
 Suoritin navettaviikon lomituspalvelun kautta ajalla 18.-25.10.2014.
Tila, jossa suoritin viikkoni oli minulle ennestään tuttu sillä olin ollut siellä viime kesänä töissä heidän vakituisen työntekijän kesälomia tuurailemassa, sekä reilu vuoden verran käynyt siellä säännöllisesti lomittamassa. 

Työtehtäviini viikon aikana kuului lypsäminen, lypsyaseman valmistelu lypsyyn ja lypsyn jälkeen aseman pesu, vasikoiden ruokinta ja niiden karsinoiden kuivittaminen, lehmien parsien kolaus ja kuivitus sekä pari kertaa viikossa desinfiointi, vesikuppien peseminen, rehujen lykkäystä lähemmäksi ja yleisestä siisteydestä huolehtiminen. Tilan karjanhoitaja huolehti eläinten ruokinnasta, sähköisesti toimivalla rehunjakovaunulla, mutta sekään homma ei ole outoa minulle koska pääsin sitä kesällä tekemään. 

Lomitustyö on minusta mukavaa, siinä näkee ja kokee paljon erilaista niin työtavoista kuin navetoiden ratkaisuista. Itse tulen hyvin toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa ja opin nopeasti annetut työtehtävät, joten työ on ainakin vielä sopinut minulle hyvin. On ilo päästä tekemään työtä, josta nauttii eikä sitä silloin oikeastaan pidä edes työntekona vaan enemmänkin harrastuksena. Lomituksia tehtäessä on myös kova vastuu toisen elinkeinosta, joten tarkkana pitää olla, että kaikki tulee tehtyä niin kuin pitääkin ja sillä tapaa kuinka jokaisella tilalla ollaan neuvottu, sillä tapoja on niin monta kuin yrittäjiäkin. Jos tästäkin työstä pitäisi etsiä jotain huonoja puolia on ne ehdottomasti aikaiset aamuherätykset ! 

- Anu Järvinen

 
 
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021