Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2017:
Maaliskuu

Vuosi 2015:
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu

Vuosi 2014:
Joulukuu
Marraskuu
Kesäkuu
Huhtikuu

Kaikki merkinnät

 
23.2.2014
Navettaviikko 7
Ennen viikkoani olin aikaisemmin viettänyt vain päivän navetassa marraskuun job shadowing-päivänä sekä muutama vuosi sitten pari päivää vasikoiden parissa. Alussa kaikki oli siis melko uutta ja mielenkiintoista. Yllätyin siitä, kuinka rauhallisia ja melko helposti ohjattavia eläimiä lehmät ovat. Niillä ei tuntunut olevan mitään ennakkoluuloja meistä uusista ihmisistä, toisin kuin ainakin minulla niitä kohtaan. Viikon alussa syntyi kaksi vasikkaakin, jotka olivat ihania.

Oli opettavaista tehdä asioita käytännössä, mitä oli aikaisemmin vain teoriassa puhuttu. Uusina työtehtävinä tuli muun muassa lypsykoneen käyttö, tiskaamista, parsien ja umpilan kuivittamista ja siivoista sekä vasikoiden juottoa ja ruokintaa. Loppuviikosta nämä työt sujuivatkin jo melko luontevasti. Parina päivänä veimme lehmät ulos käyskentelemään. Ne olivat innoissaan ulos pääsystä, sillä se taisi olla ensimmäinen kerta moneen kuukauteen! Uskaltauduin myös laittamaan korvamerkinnät yhdelle vasikalle, Laapotille.

Aikaisiin aamuherätyksiin en tainnut tottua edes loppuviikosta. Onneksi viikonloppuna oli vapaa-aikaa vuorojen välissä. Uni maistuikin varsin aikasin joka ilta rankan päivän jälkeen (ja välillä keskellä päivääkin). Vuorot kuluivat sujuvasti, kun oli monta motivoitunutta tekijää. Kaiken kaikkiaan jäi siis viikosta positiivinen fiilis. Sen mahdollisti hyvä opetus ja mukavat koulukaverit - KIITOS!

Aini Simola

Ekan vuoden paras ja opettavaisin viikko, sen voi lukea monesta blogista! Miten voisi opiskella/opettaa kotieläintuotantoa ilman yhteyttä käytäntöön?  JH

 
 
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021