Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2017:
Maaliskuu

Vuosi 2015:
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu

Vuosi 2014:
Joulukuu
Marraskuu
Kesäkuu
Huhtikuu

Kaikki merkinnät

 
17.2.2014
Navettaviikko 7
 Aloitin navettaviikkoni niinkuin suurimman osa porukasta tiistai aamulla. Herätys oli "hieman" tuskainen, mutta kyllähän siinä virkistyi, kun pääsi hommiin käsiksi. Aiempaa kokemusta ei ollut kuin MPT puolelta Kokemäen koulutilan parsinavetasta 3 navettaviikkoa, joten lypsyasema systeemi oli vierasta aluksi, mutta kun pääsi alkuun niin ikinä kattoiskaa parsinavettaa päin! Lypsyhomman periaatteet tuli hyvin muistiin kun hiukan jaksoi vaan muistella. Kuivitus, lehmien ajo lypsylle ja ulkoilemaan ja vasikoiden juotto tulivat myös tutuiksi viikon aikana. Rehunjako kone oli myös hyvä peli eipä tarvinnut paikkoja rasittaa kotsuilla ja talikolla! 

Paljon uuttakin tuli opittua, vasikoiden korvamerkitsiminen, ripulilääkkeen anto, "rintaliivien" laitto lehmälle, paskakoneen anatomiaa, lypsykoneen valmistelu lypsyyn ja lypsyn jälkeiseen pesuun. Sain olla myös apuna siemennyksessä --> pitelin hännästä kiinni :D. Kaksi vasikkaakin syntyi alkuviikosta, joiden nimeksi tulivat Lennu ja Laapotti. Laapotti nimi on oman ajatusmaailmani tuotoksia ja hyvin yleinen nimitys kauniille/nätille naiselle kotiseudullani kavereideni kesken.

Tämän pidemmittä puheitta päätän blogi-päivitykseni ja kiitän navetan vakityöntekijöitä ymmärryksestä ja opastuksesta.

Terveisin

Oskar Sirén

Laapotti onkin hieno ja vähän erilainen nimi - varsinkin kun avasit hiukan nimen taustaa. Tulee  varmasti seurattua Oskarin Laapottilehmän  vaiheita muita tarkemmin, kun nimellä on oma tarinansa.    JH
 
 
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021