Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2017:
Maaliskuu

Vuosi 2015:
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu

Vuosi 2014:
Joulukuu
Marraskuu
Kesäkuu
Huhtikuu

Kaikki merkinnät

 
8.2.2014
Navettaviikko 5
Yeehaw!

 Navettaviikon aloitin poikkeuksellisesti jo maanantain iltapäivällä, koska minulla oli hyväksiluku ryhmätunneista mpt:n myötä. Koulun navetta olikin minulle siis entuudestaan tuttu, vaikkakin edellisestä kerrasta kerkesikin vierähtämään 8 vuotta! Olen kuitenkin ollut lehmien kanssa tekemisissä myös sen jälkeen, joten ensimmäiselle vuorolle menin hieman sillä meiningillä, että tuleehan nuo pakolliset aikaiset aamuherätykset lusittua pois ja että "vanhan kerteustahan tämä vain on" jne. 

No yllättävän hyvin se lypsin sopi käteen ja muistin vielä paikat, sekä yleisimmät toimintatavat, vaan ei se nyt ihan kaikki ollutkaan niin selvää ja jotain uuttakin oppi! Lantakoneesta meni naru poikki, jota en ollut vielä ikinä korjannut, tykkikin temppuili pariin otteeseen, jonka takaisin toimintakuntoon saattamisesta minulla ei ollut mitään tietoa. Pääsin vasikalle korvamerkitkin laittamaan myös ensimmäistä kertaa itse, vaikka olin sitä ennen kyllä ollut mukana avustamassa. Myös rehunjakovaunu oli kerennyt vaihtumaan uudempaan, joka tuntui toimivan paljon paremmin, kun mitä muistelin vanhan toimineen. Paljon opin myös "nippelitietoa" lisää maidontuotannosta ja navetan laitteista.

Kaiken kaikkiaan viikko tuntui menevän todella nopeasti ja toisin kuin mpt:llä, tällä kertaa viihdyin hyvin navetassa (sillon ei tainnut eläinten kanssa työskentely kiinnostaa yhtään ja varsinkin ne aamuherätykset oli silloiselle teinille raskasta). Myös henkilökunnan kanssa oli mukava työskennellä ja oppia uutta, kiitokset siis Tiinalle, Amandalle ja Simolle kuluneesta viikosta. 

Terveisin,

Jaakko 

Aina oppii - se on itsesta kiinni! Muutenkin olet tehnyt hyvää työtä kotieläinmoduulilla - kaikki hommat aikataulussa ja hyvin tuloksin.     JH 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021