Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 
Koneet
Heinänteko
Kasvinsuojelu
Lannoitus
Muokkaus ja kylvö
Sadonkorjuu
Säilörehunteko
Muokkaus ja kylvöSarka-aura: Sarka-auralla kynnetään lohkoa reunoilta keskelle päin tai päinvastoin. Kynnetyt kaistat yhdistetään lopetusvaoilla.


Paluuaura: Paluuauralla kynnetään edestakaisin reunasta toiseen.

    
    
Äkeet:
S-piikkiäes (joustopiikkiäes): Soveltuu kylvömuokkaukseen keväisin ja syksyisin.  
Lautasäes: Soveltuu sänkimuokkaukseen, syyskylvömuokkaukseen, karjalannan ja kasvijätteiden multaukseen ja kynnön korvaamiseen. Lautasäes muokkaa tehokkaasti kaikkia maalajeja.
Lapiorullaäes: Soveltuu sänkimuokkaukseen, kylvömuokkaukseen, multaukseen, eloperäisten maiden muokkaukseen sekä kynnön korvaamiseen.
Tasausäes (pintaäes): Hyvä silloin kun halutaan tasoittaa kuivumista hiesu- ja savimailla tai säästää kevätkosteutta.
 
(Kuvassa S-piikkiäes)

Kylvölannoitin: Kylvölannoittimella saadaan ajettua yhdellä kertaa muokattuun maahan sekä siemen, että lannoite. Kylvölannoittimessa on niille omat erilliset säiliönsä, josta ne menevät omia vantaitaan pitkin peltoon oikeaan syvyyteen.Suorakylvökone: Suorakylvökone eroaa rakenteeltaan kylvölannoittimesta siten, että suorakylvökoneella saadaan ajettua siemen ja lannoite myös suoraan sänkipeltoon. (Usean vuoden onnistunut suorakylvö vähentää myös yleensä lohkon rikkakasvimäärää ja täten myös kasvinsuojelutarvetta. Tämä johtuu siitä, että kun lohkoa ei kynnetä, siemeniä ei nouse syvemmältä pintaan.
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2019