Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2015:
Lokakuu
Elokuu
Kesäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Helmikuu

Vuosi 2014:
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu

Kaikki merkinnät

 
6.2.2015
Konehallin kuulumisia
Vuoteen 2015

Täällä Ilmajoen konehallilla on myös alkanut uusi vuosi ja uudet kujeet jokaisena työpäivänä. Blogin päivitys on hieman jäänyt työkiireiden takia, mutta tässä tulee nyt jonkinlainen selonteko siitä, mitä maatalousteknologiaan erikoistuvat opiskelijat ovat päässeet ensimmäisenä ja toisena opiskeluvuotenaan tekemään.

Valtra 900 etuakselin korjaus

Tammikuun puolella kuultiin etukuormain traktori Valtra 900:n kardaaniakselista ylimääräistä ääntä peruuttaessa. Asiaa tutkittaessa syykin paljastui, kuten alla oleva kuva kertoo.

Etuakseli oli päässyt takaosastaan irti ja kardaaniakseli hinkkasi suojapeltiinsä, jolloin syntyi ylimääräistä ääntä. Akseli on kahden keinupukin varassa, jotka sitovat etuakselin traktorin runkoon ja mahdollistavat etuakselin kallistuksen ylös-alas. Keinupukit ovat pultattu kuudella pultilla, joista neljä sitoo etummaista ja kaksi takimmaista. Takimmaisesta oli yksi katkennut runkoon ja toinen pudonnut.
Kuvan keinu oli niin hyvin kiinni runkossa, että traktorin etupään keventäminen ja  keinupukin tunkkaaminen ei vaikuttanut sen asentoon. Tämän vuoksi traktorista irrotettiin etukuormain ja lopulta koko akseli. Samalla tarkistettiin keinupukkien laakeriholkit niin etu- kuin takapäästäkin.

Akselin sovitaminen takaisin oli haastavampi työ kuin äkkiä uskoisi, mutta kaikki kunnia 1M14MAAB:lle eli tekno ykkösille, jotka saivat akselin paikallensa kovan työn ja yrityksen jälkeen. Nyt traktori on jälleen palveluksessa.
 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Tietokonenäkymä
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Alla olevalla osiolla, voit lisätä tekstisi perään linkkejä. (Linkki näkyy tekstissä HTML-koodina)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021