Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2019:
Heinäkuu


 Merkinnät, heinäkuu 2019:

4.7.2019
Eläinten hyvinvointi työssäoppimispaikalla
Eläinten hyvinvointi otetaan huomioon Lappeenrannan Rahulassa huolehtimalla niistä päivittäin. On tärkeää että eläimillä on mukavat olot, vaikka niiden ei välttämättä tarvitse odottaa omaa kotiaan pitkään. Eläinten hyvinvointi koostuu oikeanlaisesta ravinnosta, virikkeistä, sosiaalisista suhteista, lajityypillisesti oikeanlaisesta asuinympäristöstä sekä  siitä että niillä on vapaus kivusta ja kärsimyksestä. 

On tärkeää että eläimillä on riittävän suuret tilat ja tarpeeksi virikkeitä. Eläimet ovat erilaisia joten on otettava selvää niiden lajityypillisestä käyttäytymisestä ja elintavoista. Esimerkiksi Rahulassa hiiret asustelevat suuressa terraariossa jossa on reilusti purua kaivelua varten sekä useita piilopaikkoja ja tunneleita. Hiiret saavat myös säännöllisesti kovaa purtavaa joka on hyväksi hampaille.

Eläimiä totutetaan ihmiseen rauhallisesti, ottaen toki huomioon eläimen lajille tyypillinen käyttäytyminen ja sosiaalisuus. Esimerkiksi skorpionit eivät ole ihmissosiaalisia eläimiä, joten niitä ei kesytetä käsikesyiksi, kuten vaikkapa hamstereita. Eläimiä kohdellaan ja käsitellään niin ettei siitä aiheudu eläimelle kipua ja kärsimystä. 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021