Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu

Kaikki merkinnät

 
13.9.2014
Pirtulassa tapahtuu; Päivitettyä päiväohjelmaa


Päiväohjelma on muuttunut pentujen kasvaessa niin paljon, että ajattelin teillekin kertoa, mitä päiväämme nykyään kuuluu.

Aamu alkaa entiseen tapaan kello kuusi suolistojen tyhjennyksien avustuksella, ellei Pirtu ole jo sitä kerinnyt tehdä. Sitten kokeilen sellaisten pentujen vatsoja, jotka ei sillä hetkellä ole imemässä, näin tarkistan onko pentu pullea ja pehmeä masuinen eli juuri syönyt vai tyhjä vatsainen. Punnitsen kaikki pennut ja merkkaan tulokset ylös. Sitten siirrän tyhjä vatsaiset pennut Pirtun lähelle, jotta pennut menevät itse nisille. Kun kaikki pennut ovat syötetty ja pissitetty, annan pullosta pienimmälle tytölle lisäravintona vuohenmaitoa. Pirtun jäädessä pesemään pentujaan laitan Pirtulle aamupalaa; turvotettua penturuokaa, hirvensydäntä tai jauhelihaa sekä piimää tai kermaa. Ruokaan täytyy myös lisätä antibioottitabletti ja kuumetta laskeva lääke. Pentujen mentyä takaisin nukkumaan Pirtu saa aamupalansa ja pääsee ulkoilemaan.

Pirtun ruokavalioon kuuluu myös hirvensydäntä.Pikku-Pieta pullotettavana.

Koska pulloruokittavia uroksia ei valitettavasti enää ole ja pikku narttupentu juo pääasiassa itse nisistä, hommaa on paljon vähemmän. Pienintä narttua pulloruokitaan noin kolmen-neljän tunnin välein ja kaikkien pentujen masu tilanne (onko syönyt vai nälkäinen) tarkistetaan aina pikku nartun ruokinnan yhteydessä. Lisäksi pennut punnitaan edelleen aamuin illoin kasvun seuraamista varten. Pirtu saa ruuan neljä kertaa päivässä ja lääkkeet aamuin illoin ja ulkoilee usein. Koska Pirtu vuotaa vieläkin verisiä kohtueritteitä, pentulaatikon lakanat täytyy vaihtaa edelleen usein, eritteet kun ovat hyvä kasvualusta bakteereille.

Vihdoin elämän tuntuu hymyilevän ja kaikki pennut näyttävät tyytyväisiltä elämäänsä. Vain pienin pentu jaksaa välillä säikytellä pärskäyttämällä maidot nenästään. Epäilen, että pennulla on pieni kitalakihalkio (halkiota ei näy, kun pennun suun aukaisee), jonka kautta maito menee nenään, mutta koska pentu syö ja kasvaa, en ole isommin hätäillyt sen kanssa. Pitää vain toivoa, että halkio ei isommin rupea haittaamaan.

 

 Pennut punnitaan edelleen kaksi kertaa päivässä. Suurimman ja pienimmän pennun kokoero on edelleen suuri, kohta puoli kiloa.Äiti Höselö ja pulleat penikat

 

 

Vuohenmaitoisin terveisin,

Jenna, Pirtu ja huomenna viikon täyttävät tyttäret

 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Tietokonenäkymä
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Alla olevalla osiolla, voit lisätä tekstisi perään linkkejä. (Linkki näkyy tekstissä HTML-koodina)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021