Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 
Hamin opinnäytetöitä
Fleece-loimi hevoselle Susanna Vähämäki 2012
Estekaluston rakentaminen Jenna Väylä 2011
Nuffieldin kunnostus 2011
Paalipihdit 2011
Karsinan rakentaminen Aida Varha 2011
Länkien kunnostus 2011

Vanhojen länkien kunnostus


Tiivistelmä Jenni Havulinnan opinnäytetyöstä:

Johdanto/tiivistelmä: Päätin opinnäytetyön aiheen henkilökohtaisista syistä. Harrastelen vapaa-aikana vanhojen tavaroiden tai huonekalujen entisöintiä ja muuta nikkarointia, joten vanhojen länkien kunnostus tuntui erittäin mielenkiintoiselta ja haastavalta projektilta. Tarkoitus on tuttavalta saamani vanhat länget saada korjattu niin että niitä voi käyttää tulevaisuudessakin käyttää ja saada ne turvallisiksi.

Puuosien kunnostuksessa en tarvinnut ulkopuolista apua, hiekkapaperilla hionta ja maalaus päälle. Metalliosissa jouduin tekemään ja parantelemaan osia Mustialan koululla koska en itse henkilökohtaisesti omista hitsausvälineistöä. Uudet metallitapit tein pomoni avustuksella metallipajalla yrityksessä nimeltä Jomeco Oy, jossa toimin osa-aikaisena sihteerinä.

Nahkaosien tekoon minulla ei ollut minkäänlaista kokemusta, joten pyysin apua ammattikorkeakoulun puolelta. Hevospuolen opiskelijat kun käyvät Ypäjällä hevosopistolla valjaspajalla valjas- ja varustehuolto kursseilla. Ilokseni pääsin heidän mukaan tutustumaan nahkatöiden ihmeelliseen maailman. Ilokseni / murheekseni sain vanhoista nahkaosista hyvinkin tyrmäävän mielipiteen. Ei auttanut muu kun tehdä uudet hihnat ja remmit itse alusta loppuun asti. Nahkatyöt suureksi ilokseni osoittautuivat varsin mukavaksi puuhaksi, vaikka välillä hieman hammasta joutuikin puremaan, Ypäjän hevosopiston oppitunneilla kun ei saa kiroilla.  Näiden nahkaosien takia opinnäytetyöni myöhästyi alkuperäisestä aikataulusta.

Tarkastele työn vaiheita tästä

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2018