Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Heinäkuu
Kesäkuu

Vuosi 2015:
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu

Vuosi 2014:
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu

Kaikki merkinnät

 Merkinnät, syyskuu 2014:

26.9.2014
Viimeistä viedään..
..nimittäin syyskuun viimeistä viikkoa. Viikko alkoi lennokkaissa tunnelmissa, kun jouduinkin lähtemään heti ensimmäisenä aamulla Riitan kanssa kokoukseen Hämeenlinnaan, jonka olin kokonaan unohtanut.. Kokouksesta selvittyä aloinkin tekemään hankesivujen päivityksiä viime viikolla olleesta tulevaisuustyöpajasta, joka oli tämän hankkeen viimeinen. Työpaja oli mielestäni hyvin onnistunut ja mielenkiintoinen kokonaisuus. Palaute työpajasta oli positiivista myös muilta osallistuneilta. 

Sen verran sääpäivittelyä, että alkuviikosta mentiin nollaa hipoen, vettä tuli jonain päivänä vaakatasossa ja aamulla joutui jopa skrapaamaan auton ikkunoita. Tänään on ollut jo suorastaan lämmin, kun lämpötila on noussut noin kymmeneen asteeseen. Kai se täytyy myöntää, että syksy on saapunut oikeasti.

Tällä viikolla on myös työstänyt melko paljon loppugaalan esityksiä. Tiistaina suurin homma oli asiantuntijaluentopäivän järjestely, kun soittelin ihmisille, haluavatko he tulla puhumaan tapahtumaamme. Yllättävän kivuttomasti soittelu tällä kertaa sujuikin, kun taas viime tapahtumaan jouduimme metsästämään alustajaa oikein kunnolla. Kävin tekemässä myös kasvustokuvauksen jäätävissä olosuhteissa. 

Osallistuin keskiviikkona iltapäivällä lähiruokatreffeille Forssassa. Tapahtumassa esiteltiin mm. villiyrttejä ja niiden mahdollisuuksista ruuanlaitossa. Lisäksi päivässä oli puhetta yleensäkin lähiruoasta ja sen merkityksestä. 

Metodioppaan deadline lähestyy ja sitä ollaankin tänään hiottu oikein urakalla. Kävin aamulla myös yhdessä loppuseminaarissa. Tämä olisi muuten alkuperäisen suunnitelman mukaan viimeinen kokonainen työviikkoni, mutta työsopimukseni jatkunee lokakuun loppuun, kivaa. 

-Verna
17.9.2014
Syyskuun loppupuoliskolla
Tämä työviikko kestää vain neljä päivää, koska otin perjantaille viimeisen lomapäiväni. Tämän viikon aluksi askartelin hieman metodioppaan parissa ja suunnittelimme tulevaisuustyöpajaa. Tiistaina aamupäivä vierähti hankekoulutuksessa Hämeenlinnassa. Olen värkkäillyt myös loppugaalan esityksiin tulevien kuvien kanssa. Tänään keskiviikkona olen järjestellyt huomista Energia- ja ravinneomavarainen maatila -tulevaisuustyöpajaa tulostellen materiaaleja ja keräten tavaroita kasaan. Kävin myös kuvaamassa navetalla. Huomenna aamulla suuntaammekin kohti Visamäkeä ja työpajaa, josta jatkan matkaani kohti Itä-Suomea ja Joensuuta sekä Kuopiota. Täytyy muuten kai hyväksyä se, että syksy on jo pitkällä, koska tiistaina autoni ikkuna oli jäässä..

-Verna


11.9.2014
1 kommentti kommentoi

Siivoilua ja ulkoilua
Viikon ensimmäinen työpäivä kului erinäisiä papereita etsiessä, kopioidessa, tulostaessa ja mapittaessa. Samalla tuli tehtyä pieni siivousurakka työpöydällä. Konttorin paperinkeräys täyttyi aika mukavasti, joten ilmeisesti oli jo aikakin tehdä siivous työpöydällä..

Tiistaina olikin luvassa aivan erilainen päivä, koska lähdin Mustialasta ennen kahdeksaa uusien ykkösten kanssa kohti Evo-Starttia. Evolla kierrätin aamupäivän uusia hevosagrologiopiskelijoita pitkin Evon metsiä erilaisilla rasteilla. Iltapäivällä uudet opiskelijat tutustuivat moduuleihin opettajien johdolla. 

Työnteko normalisoitui taas seuraavana päivänä, kun jatkoin vielä hieman papereiden pyörittelyä. Lisäksi tein vielä yhden korjauksen metodioppaan kuviin. Loppugaalan "videoista" sain tehtyä taas yhden PowerPoint-esityksen.

Tänään suuntasin ensimmäisenä navettakokoukseen. Navetan katto on lähes valmis ja tila näyttääkin aika erilaiselta, kun katto on paikallaan. Ensimmäiset makuuparretkin oli jo valettu. Lähes koko aamupäivä vierähti navettakokouksessa. Iltapäivällä suuntasin haeskelemaan MPT:n tyttöjen kanssa tarvikkeita keppihevosradalle. Järjestelin myös kuvia taas navetan Photobucketiin. Huomenna luvassa on varmaankin taas PowerPoint-esitysten ja metodioppaan työstöä.

-Verna
5.9.2014
Vihdoinkin lämmintä syksyä
Tämä viikko alkoi jo paljon lämpimämmissä tunnelmissa. Vesisateetkin väistyivät ainakin hetkeksi jonnekin. Viikon alkajaisiksi suuntasimme Piipussa vietettäviin läksiäisiin, jossa sain toimittaa kuvaajan virkaa. Päivitin hieman myös navetta-albumia, sen päivittely kun on jäänyt viime aikoina hieman heikolle hapelle, koska muutakin hommaa on piisannut kiitettävästi. Meillä oli myös Lync-palaveri Annen kanssa metodioppaaseen liittyen.

Kävin kuvaamassa maanantai-iltana herneen puintia, koska satuin olemaan Mustialan tallilla samoihin aikoihin kun hernettä puitiin.Tiistaina tein sitten muitakin kasvustokuvauksia, kun sääkin vihdoin suosi. Monella lohkolla odotettiinkin jo puintivuoroa ja mittatikun kanssa heiluin ainoastaan sinimailaslohkolla ja apilapitoisella säilörehunurmilohkolla. Koitimme myös säätää loppugaalan videoita.

Keskiviikkoaamuna suuntasin ensimmäisenä navetan muiden rakennusten työmaapalaveriin, jossa selvisi muun muassa että navetan kattoelementtejä aletaan asentamaan lähipäivinä. Päivän muina hommina hienosäädin vielä kertaalleen metodioppaan kuvia. 

Tulevaisuustyöpajan ohjelman kimpussa kului torstaina muutama tovi. Kävin kuvaamassa NanoFerti-koelohkolla puintia ja osa päivästä kului myös kytätessä, joko härkäpavun puinti tai navetan kattoelementtien asennus alkaisi.. Mutta ei ole kumpikaan vielä tätä kirjoittaessakaan alkanut. Parinkymmenen asteen lämpötilan vallitessa kyttäyskeikkojen tekeminen ei kyllä varsinaisesti ole haitannutkaan. Tänään olen tehnyt lopullisen tulevaisuutyöpajan ohjelman ja säätänyt loppugaalaa varten tehtävän PowerPoint-esityksen kuvia valmiiseen diaesityspohjaan. Lämpimään viikonloppuun rullailen pää täynnä räkää toivoen että maanantaihin mennessä flunssa helpottaisi..

-Verna

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021