Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Heinäkuu
Kesäkuu

Vuosi 2015:
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu

Vuosi 2014:
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu

Kaikki merkinnät

 Merkinnät, marraskuu 2015:

17.11.2015
Hevosyrittäjäpäivät 13.-14.11.2015
Hevosyrittäjäpäivät järjestettiin jälleen Nokian Edenissä. Osallistuimme tapahtumaan Mennan kanssa. Itse olin kyseisillä päivillä mukana ensimmäistä kertaa. Päivien aiheina olivat muun muassa yrityksen kannattavuus, työnantajana toimiminen, sopimusasiat sekä lantahuolto ja uusi nitraattiasetus. Lisäksi keskusteltiin hevosten hyvinvointiasioista ja kuultiin luento hevosen selän ja lantion ongelmista.

Hippoliksen sivuilta löytyy tiedote päivistä ja päivän alustukset kootaan sivuille 
www.hippolis.fi/hevosyrittaja. Facebookista löytyy kuvia päivistä. Twitterissä päivään liittyviä twiittejä löytyy hashtagien #hevosyrittaja ja #hevosyrittäjä alta.

Päivät olivat kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen kokonaisuus ja mielestäni ohjelma oli hyvin rakennettu. Oli mukavaa, että päivässä oli huomioitu sekä ravi- että ratsuihmiset. Emmi Korpiola ja Antti Pylkkänen olivat nappivalinta juontajiksi tapahtumaan. Nokian Eden tapahtumapaikkana toimi myös ihan hyvin. 

Ensi vuotta odotellessa.

-Verna


6.11.2015
Hankekuulumisia
Virtuaalikylä-hanke oli 8.10. mukana Ravinteet pellossa vaan ei vesistöön -hankkeen Kerääjäkasvipäivässä. Taltioimme päivän esitykset ja olimme mukana kuvaamassa pellonpientareella.

Olen vetämässä Virtuaalikylä-hankkeen tiimoilta AMK ykkösille Kotieläinmoduulissa tehtävää, jossa tuotetaan navetan 360°-ympäristöön liitettävää materiaalia. Ykköset tuottavat ympäristöön videoita, kuvia ja tekstiä ennalta valittuihin aiheisiin liittyen.

Somepedia-hankkeen tiimoilta on ollut paljon tiimipalavereita, joissa on järjestelty 5.11. järjestettyä lopetustapahtumaa. Päivällä oli Vähän Somea -tapahtuma, jossa oli erilaisia työpajoja. Mustialan porukalla järjestimme Vähän Robottteja -työpajan, jossa esittelimme Periscope-sovellusta hyödyntäen Mustialan navettaa. Käytännössä paja hoidettiin niin, että the Nörtti eli Teemu oli MPT kolmosluokkalaisten tyttöjen kanssa navetalla tekemässä lähetystä. Tytöt hoitivat navetan esittelyn ja kysymyksiin vastaamisen, kun Teemu huolehti teknisestä puolesta. Me Tavastian päässä huolehdimme siitä, että yleisön kysymykset tulivat perille ja että yleisö näki lähetyksen.

Lähetyksiä tehtiin kaksi, yhteensä noin 1,5h tunnin verran. Ensimmäinen lähetys toimi täysin moitteettomasti, mutta jostain syystä toinen lähetys alkoi pätkimään Tavastian päässä ja emme päässeet enää älyvekottimilla lähetykseen takaisin. Lähetystä, joskin hieman pätkivää, pystyttiin onneksi silti seuraamaan screeniltä pöytätietokoneen avulla. Itse aiheen lisäksi myös Periscope herätti kiinnostusta. Päivän lähetykset tulevat tallenteena Virtuaalikylän Youtube-kanavalle.

Työpajojen jälkeen oli iltatapahtuma eli Vähän Gaalaa. Ensin jaettiin diplomeja ja pidettiin pari puhetta, jonka jälkeen Neljäs Seinä esiintyi lyhyesti. Päivä päättyi kolmen ruokalajin illalliseen, jonka Tavastian opiskelijat valmistivat meille.

Konttorilla päivät ovat kuluneet normaaleissa hanketöissä sekä useiden hankkeiden valmisteluissa, joissa olen ollut parhaani mukaan Riitan apuna.

-Verna

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021