Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Heinäkuu
Kesäkuu

Vuosi 2015:
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu

Vuosi 2014:
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu

Kaikki merkinnät

 Merkinnät, lokakuu 2014:

31.10.2014
Loppusuora häämöttää
Tämä viikko on kulunut tiiviisti Vanhan Konttorin seinien sisäpuolella. Työviikko alkoi tiistaina ja jatkoin koko päivän lähinnä loppugaalan esitysten työstöä. Koko viikko on ollut aika rauhallinen ja siihen on kuulunut paljon tulostamista, rei'ittämistä ja mapittamista eli arkistoinnin parissa vierähti keskiviikko ja osa torstaistakin. Lisäksi järjestelin hieman marraskuun verkostotapaamista ja tein ohjelman päivään. Torstaina kävin myös pitkästä aikaa navetalla kuvaamassa, mitä siellä on tapahtunut. Ihan perusreissua siitä ei tullutkaan, kun yksi rakennusmiehistä nosti minut kurottajalla yläilmoihin kuvaamaan navettaa. Se oli kyllä hienoa ja siitä saikin kivan piristysruiskeen työpäivään. Tänään olen tutustunut Somepedia-hankkeeseen. Taas on vierähtänyt yksi kuukausi töissä todella nopeasti ja vielä(enää) on kuukausi töitä jäljellä.

- Verna


Pihatöitäkin on jo tehty ja kokonaisuus alkaa näyttämään jo melko valmiilta!

Navettaan tulee lypsymonttu, jossa voidaan jatkaa opiskelijoiden lypsyopetusta

Robottihuoneen seinät nousevat. Lypsyrobotin edustalla on oltava riittävästi liikkumatilaa lehmille.

Lietelantalat

Valokatteen avulla navettaan saadaan luonnonvaloa

Verhoseinien asentoa voidaan säädellä vallitsevien sääolosuhteiden mukaisesti. Luonnollisen ilmanvaihdon ansiosta navetassa ei synny ilmastoinnin aiheuttamaa meteliä.

Piha-alueella on runsaasti tilaa liikkua raskaammallakin kalustolla

Lely Vector -ruokintajärjestelmän tarvitseman rehukeittiön lattia valmistuu. Rehukeittiössä sijaitsevat rehukakut, joista automaattinen ruokintajärjestelmä ottaa sopivan määrän rehua reseptin mukaiseti.

Laakasiilotkin alkavat olemaan valmiita
23.10.2014
Hrr
Tämä työviikko on jälleen hieman lyhyempi, koska vietän pitkän viikonlopun Etelä-Pohjanmaalla pitkästä aikaa, kelpaa! Tällä viikolla on pähkäilty vielä hieman metodioppaan parissa, mutta tänään opas on lähtenyt painoon, joten nyt kaikki pähkäilyt on tehty. Loppugaalan esitykset ovat myös tuottaneet päänvaivaa..

Koko tiistai kului Hämeenlinnassa Maa- ja elintarviketalouden hanketyöpajassa, jossa ideoitiin tulevaa teemaohjelmaa. Ensin keskusteltiin yhdessä aiemmista hankkeista ja tulevaisuuden näkymistä. Sitten ideoitiin tulevia hankkeita pienemmissä ryhmissä. Olin mukana maitoryhmässä, vaikka tietoa maidontuotannosta ei olekaan. 

Keskiviikkona oli jälleen aika tahmea työpäivä ja ilma ulkona todella jäätävä, vaikka pakkasta oli muka vain pari astetta. Hieman on kyllä tällä viikolla jännittänyt ajaa kesärenkailla.. Kävimme iltapäivällä navetalla kuvaamassa opetustarkoitukseen, kun Simo lypsää ryhmän asemalla. Tänään olen muokannut erään marjatilan omavalvontasuunnitelmaa, joka tullaan laittamaan hankkeen sivuille esimerkinomaisesti esille. Näin tänään myös alustavan version pari viikkoa sitten kuvatusta koulutusmarkkinointivideosta.. :D Ensi viikolla tulenkin sitten vasta tiistaina töihin, koska maanantaikin on vapaa. :)

t. Verna
17.10.2014
4 kommenttia kommentoi

Sekaviikko
Aika monipuolinen(ja hyytävä, hrr) viikko jälleen takana. Viikko alkoi viimeisen asiantuntijaluentopäivän järjestelyllä. Itse tapahtuma oli tiistaina ja sen aiheena oli Uudet teknologiaratkaisut ja niiden toimivuus maatiloilla - lypsykarja. Päivän aiheina olivat Lely Vector, vasikkalan/vasikkaosaston ilmanvaihto, aurinkosähkö, toimiva lehmäliikenne ja laiduntaminen automaattilypsyssä. Päivän puheenvuorot olivat erittäin mielenkiintoisia ja keskustelua herättäviä. Puheenvuoroja kuunneltiin puolet päivästä ja ruokailun jälkeen siirryttiin uudelle navetalle ihmettelemään. 

Vielä samana iltapäivänä teknologiapäivän jälkeen lähdimme Riitan kanssa vanhalle navetalle kuvaamaan lypsyvideota opetustarkoitukseen. Illalla kävin vielä kuvaamassa Forssan kaupungintalolla, kun Mustialan opetusmaatilalle myönnettiin Järkivihreä Kunniakirja. Täytyy kyllä myöntää, että takki oli aika tyhjä illalla kotiin päästessä.

Keskiviikkona olin ilmeisesti noussut sängystä väärällä jalalla, koska koko päivä oli jotenkin yhtä tuskaa ja asenne kadoksissa. Päivään kuului kuvituskuvien kuvaaminen metodioppaaseen, koska emme pitäneet viestinnästä tulleista kuvista. Pähkäilimme myös Riitan kanssa opinnäytetyötäni. Nyt on jo vähän pakko alkaa ajattelemaan opinnäytetyötä tarkemmin.

Torstaina oli navettakokous ja navetan harjakaiset. Harjakaisia vietettiin Isossa Piipussa ja tarjolla oli perinteiseen tyyliin hernekeittoa. Musiikista vastasi Erkki Liikanen. Joitain puheita pidettiin, mutta pääasiassa tapahtuma oli vapaamuotoinen. Tänään päivä kuluu jo taas sisällä Konttorilla, onneksi. Pihalla on jo liian kylmä.. Lopuksi vielä syksyinen kuvapläjäys Mustialasta.

t. Verna
10.10.2014
Vettä ja lokaa
Viikko alkoi kevyesti, koska maanantaina tein vain puolet päivästä ja senkin vietin Jokioisten Tietotalolla Huomisen hämäläinen ruoka ja juoma -hankkeen loppuseminaarissa. Seminaari oli osa hankkeen matkaa Ahvenanmaalle.

Tällä viikolla on monena päivänä järjestelty ensi viikon teknologiapäivää mm. varmistamalla vielä viimeinenkin alustaja ja markkinoimalla päivää. Tiistaina leikin meille uudella videokameralla ja opettelin käyttämään sitä. Katsoimme keskiviikkona Mennan kanssa mitä alamme tekemään Somepedia-hankkeessa, jossa siis työskentelen myös seuraavat pari kuukautta. 

Navetan sisätilat ovat taas edistyneet paljon, lähes kaikki parret on jo valettu ja sosiaalitilatkin saavat katon lähipäivinä. Ensi viikolla onkin luvassa navetan harjakaiset, johon sain myös kutsun. Verhoseiniäkin on jo asennettu. Kuvia navetalta löytyy osoitteesta http://s1254.photobucket.com/user/mustialannavetta/library/?sort=3&page=1.

Tänään olen muokannut yhtä metodioppaan piirrustusta toiseen käyttöön sopivammaksi. Lisäksi olen kuunnellut verkossa muutaman KoneAgrin Viisastu vartissa -seminaarin. Viimeiset teknologiapäivän markkinoinnitkin tein vielä tänään. Viikonlopun viettoon saan lähteä ankean harmaassa syyssäässä.

-Verna
3.10.2014
Jatkoajalla
Tällä viikolla selvisi, että jatkan vielä marraskuun loppuun hommissa, huippua! Tämä tarkoittaa myös sitä, että enää tuskin voin lykätä opparin työstöä hamaan tulevaisuuteen "sitten kun työt loppuu" -ajatuksella.

Metodiopasta on työstetty vielä tällä viikolla raivokkaasti ja tänään perjantaina opas lähtikin taittoon, huh. Viimeisinä silauksina on viilattu vielä pajojen sisältöä vähän yhdenmukaisemmaksi ja jouduinpa kuviinkin vielä muutaman korjauksen tekemään. Metodioppaan tiimoilta on ollut myös Lync-palavereja tällä viikolla muutamia. Muutaman hysteerisen naurukohtauksenkin opas on aiheuttanut, joten ehkä on jo aikakin päästä siitä "eroon".. Navetallakin on edistytty jo aika paljon, lopussa muutama kuva tältä viikolta. Myös loppugaalan esityksiä on hieman työstetty tälläkin viikolla.

Keskiviikkona oli jännittävä aamupäivä, kun pääsin mukaan koulutusohjelman markkinointivideoon hevostalouden agrologiopiskelijana. Aamu aloitettiin jäätymällä Huttulan edustalla, kun haastatteluosiot tehtiin ensin pois alta. Kauhunsekaisin tuntein odotan, mitä haastattelussa on tullut sössötettyä.. Mukana oli itseni lisäksi kaksi opiskelijaa, jotka edustivat maatilapuolta. Haastatteluosion jälkeen siirryimme tekemään kuvituskuvia. Ensimmäisenä suuntasimme kirjastoon, jossa leikimme opiskelevamme. Seuraavat sisäkuvat otettiin UO:n kasvilaboratoriossa, jossa selvitimme viljan hehtolitrapainoa ja minä kätevänä flikkana levitin kaikki jyvät pitkin lattiaa.. Lopuksi sisällä kuvattiin vielä materiaalia luennolta. Kävimme myös kuvaamassa pätkät navetalla, konehallilla ja tallilla. Aamupäivä vierähti kyllä todella nopeasti kuvausten parissa ja hauskaakin oli.

-Verna


Lietelantalan elementtejä

Parret on jo valettu

Ruokintapöydän esteet

Navetta iltavalaistuksessa

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021