Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Heinäkuu
Kesäkuu

Vuosi 2015:
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu

Vuosi 2014:
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu

Kaikki merkinnät

 
4.7.2014
Hei hei heinäkuu
Ensimmäinen viikko heinäkuuta on lähes vierähtänyt ohi ja säät ovat näyttäneet kaikkea muuta kuin heinäkuisilta.. Vettä, kylmyyttä ja harmautta siis edelleen lähes koko viikko. Aurinko ja lämpö ovat nyt loppuviikosta hitaasti tehneet tuloaan jälleen meidän hämäläisten (no minähän en kyllä varsinaisesti hämäläinen ole, mutta sovitaan nyt tässä kohtaa niin) elämään. 

Alkuviikko vierähti pääasiassa menetelmäoppaan kuvia piirrellessä. Nyt olen jo päässyt parempaan vauhtiin kuvien kanssa, mutta tekemistä niiden kanssa on kyllä vielä valtavasti. Tiistaina iltapäivällä suunnistin Turenkiin rukiin pellonpiennarpäivään kuvaamaan. Päivä alkoi Paturin tilalta, josta lyhyiden alustusten jälkeen suunnattiin noin kymmenen kilometrin päässä sijaitseville ruislohkoille. Turengissa ilta vierähti lähes yhdeksään asti, joten asiaa ja keskustelua rukiista riitti.

Keskiviikkona aloittelin tekemään videoita hankkeen loppugaalaan. Videoiden tekeminen Youtubessa oli helppoa, mutta kuvat tuottivat vieläkin hieman päänvaivaa sen suhteen, että mitkä niistä ovat sopivia videoille laitettavaksi. Keskiviikkona palaveerasimme vielä hieman menetelmäoppaan tiimoilta ja totesimme Annen kanssa, että opas on hyvällä mallilla ja suurin jäljellä oleva homma taitaa olla kuvien piirtäminen. 

Torstaina oli luvassa jälleen erilainen työpäivä, kun suuntasimme tilanväen kanssa OKRA maatalousnäyttelyyn Oripäähän. Pyörimme maatilaharjoittelijoiden kanssa ympäri aluetta koko päivän enemmän ja vähemmän päämäärätietoisesti. Mennessämme alueelle jouduimme odottamaan ruuhkassa jonkin aikaa. Sää oli loistava, mikä selittänee sen, että torstain 22 000 kävijää oli avauspäivään verrattuna 7 000 kävijää enemmän. Aamulla lähtiessäni uskoin Oripäässä olevan kylmä ja varauduin pukeutumalla paksusti, mutta heti autosta noustessa sai nämä ylimääräiset kerrokset riisua. Poltin nahkani päivän aikana ja siitä on nyt muistona kaunis "kauluri"... Messualueella oli kaikkea maan ja taivaan väliltä; koneita, eläimiä, vaatteita, kauneudenhoitotuotteita ja ruokaa. Päivä vierähti nopeasti ja olimme takaisin Mustialassa joskus iltapäivällä viiden aikoihin. 

Tänään aamu on vierähtänyt blogimerkintöjä kirjoitellessa. Aikomuksena on myös suunnistaa ulos aurinkoon kasvustokuvia ottamaan. Kyllä se kesä ja helle taitaa tuolta jostakin tulla. :)

-Verna
 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Tietokonenäkymä
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Alla olevalla osiolla, voit lisätä tekstisi perään linkkejä. (Linkki näkyy tekstissä HTML-koodina)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021