Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Heinäkuu
Kesäkuu

Vuosi 2015:
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu

Vuosi 2014:
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu

Kaikki merkinnät

 Viisi viimeisintä merkintää:

13.7.2016
OKRA, Mustialan silmin


 


  
 
HAMK ja Hami pitivät osastoa OKRA maatalousnäyttelyssä 6-9.7.2016. Osastoa valmisteltiin ja suunniteltiin huolella ja saimme siitä paljon hyvää palautetta. Osastonesittelijöinä toimi useita henkilökunnan edustajia sekä tutoropiskelijoita. Kiitos kaikille mahtavasta ajasta ja panostuksesta tapahtumaan.

Hanketoiminta oli hyvin esillä messuosastollamme, koska tutkimus- ja kehitystoiminta on yksi isoimmista koulun teemoista. Sekä hankkeista että opiskelusta kyseltiin vilkaasti neljän päivän aikana. Myös useita vanhoja opiskelijoita poikkesi tervehtimään, mikä on aina yhtä mukava yhteentörmäys.

Osastolla pääsi osallistumaan tutoropiskelijoiden laatimaan leikkimieliseen kyselyyn, joka toi hymyn monen messukävijän huulille. Kysely oli rakennettu pilkettä silmäkulmassa ja se sai paljon positiivista palautetta. Osallistujien kesken jaettiin 1 purkki Mustialan hunajaa päivittäin:

Keskiviikkona osallistujia: 71kpl
Torstaina osallistujia: 56kpl
Perjantaina osallistujia: 25kpl
Lauantaina osallistujia: 54kpl

Kysymyksistä sanottakoon, että suosikki traktorimerkki oli hyvin kirjava vastauksiltaan, mutta useimmat olivat jotain kautta kuulleet Mustialasta ;)

Kasvua Hämeessä -hankeen tiimoilta toteutettu Mustialan Mitta sai myös paljon huomiota ja varsinkin perheen pienimmät halusivat mittauttaa itsensä. Myös pidempiä mitattavia nähtiin. Uudistusehdotuksena korkeimmalle kohdalle ehdotettiin "Ajan tekemä Agrologi" -viittaa :D

Päivät kuluivat nopeasti ja rattoisasti hyvässä seurassa. Kiitos kaikille, jotka kävitte vierailulla osastolla ja tervetuloa käymään kampuksella. Porukka täällä on ystävällistä ja vastaanottavaista olit sitten entuudestaan tuttu tai vielä toistaiseksi vieras ;)

Hankeassistentti Noora Kesti

28.6.2016
Hankeassistentti... Mikä se on?Tähän kysymykseen olen saanut vastata viimeisen kahden kuukauden aikana useasti. Hankkeista on ihmisillä monenlaisia ennakkoluuloja. Oikeasti hankkeissa yritetään tehdä usein muiden ihmisten työtä helpommaksi tulevaisuudessa, testata toimintamalleja, joista voisi olla hyötyä tai jaetaan tietoa. Hankkeet antavat mahdollisuuden tutkia sitä mihin monesti muutoin ei olisi resursseja. Parhaimmillaan niistä hyötyvät monet vielä pitkään hankeen jälkeen.


Itse olen saanut olla mukana jo tänä kesänä: tuottamassa tietoa ja materiaaleja (kuten rehunteondokumentoinnissa ja kasvustojen seurannassa), olemaan se taho, joka katsoo monia arkipäiväisiksi käyneitä tilanteita työnteon ulkopuolelta (järjestänyt palavereja eri toimijoiden välille ja avannut dialogia), järjestää tapahtumia ja luo niille esim. medianäkyvyyttä (tapahtumatalitonteja ja someyhteensopivuutta). Kyllä, joskus istutaan alas ja pidetään palavereja, jotta päästää asiassa eteenpäin. Toisinaan taas napataan kamera ja lähdetään dokumentoimaan mitä tapahtuu. Luovuutta kaivataan, kun ihmetellään mitä mitä kaikkea voitaisiin analysoida ja mitä saaduista ainestoista voitaisiin saada irti.

Koen että ihmisen menestyy hanketyössä, jos ei pelkää katsoa uudelta kantilta. Aina ei olla omalla vankimmalla osaamisalueella ja epävarmuutta täytyy sietää. Samalla pääsee verkostoitumaa monien eri tahojen kanssa sillä asiantuntemusta voidaan aina pyytää sisä- tai ulkopuolelta. Parasta on kun työstä saa tehdä oman näköistä ja jälkeä saa joskus jopa vähän ihailla. Näissä asioissa minä henkilökohtaisesti olen ollut onnekas.

Totta kai, hankeassistentin työ muodostuu hankkeen näköiseksi ja työympäristön makuiseksi. Koskaan ei varmasti ole kahta samanlaista hommaa ja päivät eivät todellakaan ole toistensa kopioita. Parasta on, kun työyhteisö tukee, mutta antaa toteutusvapautta. Ideoita ei tyrmätä vaan annetaan katsoa asioita monelta kantilta. Vain niin voidaan saada lopulta uusia ideoita.

Erikoistumisharjoittelu hankeassistenttina on puolivälissä. Kohti uusia seikkailuja pääedellä ja korvat pystyssä. Maltan tuskin odottaa.

Noora Kesti - hankeassistentti / erikoistumisharjoittelija
Hämeen ammatti-instituutti, Mustiala

17.11.2015
Hevosyrittäjäpäivät 13.-14.11.2015
Hevosyrittäjäpäivät järjestettiin jälleen Nokian Edenissä. Osallistuimme tapahtumaan Mennan kanssa. Itse olin kyseisillä päivillä mukana ensimmäistä kertaa. Päivien aiheina olivat muun muassa yrityksen kannattavuus, työnantajana toimiminen, sopimusasiat sekä lantahuolto ja uusi nitraattiasetus. Lisäksi keskusteltiin hevosten hyvinvointiasioista ja kuultiin luento hevosen selän ja lantion ongelmista.

Hippoliksen sivuilta löytyy tiedote päivistä ja päivän alustukset kootaan sivuille 
www.hippolis.fi/hevosyrittaja. Facebookista löytyy kuvia päivistä. Twitterissä päivään liittyviä twiittejä löytyy hashtagien #hevosyrittaja ja #hevosyrittäjä alta.

Päivät olivat kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen kokonaisuus ja mielestäni ohjelma oli hyvin rakennettu. Oli mukavaa, että päivässä oli huomioitu sekä ravi- että ratsuihmiset. Emmi Korpiola ja Antti Pylkkänen olivat nappivalinta juontajiksi tapahtumaan. Nokian Eden tapahtumapaikkana toimi myös ihan hyvin. 

Ensi vuotta odotellessa.

-Verna


6.11.2015
Hankekuulumisia
Virtuaalikylä-hanke oli 8.10. mukana Ravinteet pellossa vaan ei vesistöön -hankkeen Kerääjäkasvipäivässä. Taltioimme päivän esitykset ja olimme mukana kuvaamassa pellonpientareella.

Olen vetämässä Virtuaalikylä-hankkeen tiimoilta AMK ykkösille Kotieläinmoduulissa tehtävää, jossa tuotetaan navetan 360°-ympäristöön liitettävää materiaalia. Ykköset tuottavat ympäristöön videoita, kuvia ja tekstiä ennalta valittuihin aiheisiin liittyen.

Somepedia-hankkeen tiimoilta on ollut paljon tiimipalavereita, joissa on järjestelty 5.11. järjestettyä lopetustapahtumaa. Päivällä oli Vähän Somea -tapahtuma, jossa oli erilaisia työpajoja. Mustialan porukalla järjestimme Vähän Robottteja -työpajan, jossa esittelimme Periscope-sovellusta hyödyntäen Mustialan navettaa. Käytännössä paja hoidettiin niin, että the Nörtti eli Teemu oli MPT kolmosluokkalaisten tyttöjen kanssa navetalla tekemässä lähetystä. Tytöt hoitivat navetan esittelyn ja kysymyksiin vastaamisen, kun Teemu huolehti teknisestä puolesta. Me Tavastian päässä huolehdimme siitä, että yleisön kysymykset tulivat perille ja että yleisö näki lähetyksen.

Lähetyksiä tehtiin kaksi, yhteensä noin 1,5h tunnin verran. Ensimmäinen lähetys toimi täysin moitteettomasti, mutta jostain syystä toinen lähetys alkoi pätkimään Tavastian päässä ja emme päässeet enää älyvekottimilla lähetykseen takaisin. Lähetystä, joskin hieman pätkivää, pystyttiin onneksi silti seuraamaan screeniltä pöytätietokoneen avulla. Itse aiheen lisäksi myös Periscope herätti kiinnostusta. Päivän lähetykset tulevat tallenteena Virtuaalikylän Youtube-kanavalle.

Työpajojen jälkeen oli iltatapahtuma eli Vähän Gaalaa. Ensin jaettiin diplomeja ja pidettiin pari puhetta, jonka jälkeen Neljäs Seinä esiintyi lyhyesti. Päivä päättyi kolmen ruokalajin illalliseen, jonka Tavastian opiskelijat valmistivat meille.

Konttorilla päivät ovat kuluneet normaaleissa hanketöissä sekä useiden hankkeiden valmisteluissa, joissa olen ollut parhaani mukaan Riitan apuna.

-Verna
22.10.2015
MPT-kakkosten luokkakuvaus
 Kakkosetkin saatiin samaan kuvaan. Jälleen itse ideoitu asetelma!


Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021