Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2017:
Maaliskuu

Vuosi 2015:
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu

Vuosi 2014:
Joulukuu
Marraskuu
Kesäkuu
Huhtikuu

Kaikki merkinnät

 
15.1.2015
Paluu navetalle (vk 2)
Mulle nämä AMK:n navettavuorot eivät missään tapauksessa olleet ensimmäisiä Mustialan navetassa. MPT:n käyneenä Mustialassa, nämä navettavuorot olivat jo kuitenkin melko tuttuja. Kuitenkin mpt-ajoista on jo jonkun aikaa, joten paluu navetalle 5 vuoden jälkeen tuntui kieltämättä melko jännälle.

Ensimmäinen vuoro oli tottakai melko kaoottinen, koska kaikki hommat olivat hieman hukassa... Seuraavassa vuorossa oli tietenkin jo paljon helpompaa. Tottakai koitettiin jakaa hommat niin että kaikki pääsisivät tekemään paljon erilaisia navetan askareita. Jo ensimmäisllä kerroilla kun päästiin lypsämään alkoi homma rullata, mutta sekin vaati kuitenkin monta "mikä tää on?" "meneeks tää näin" ja "onks tää ihan hyvä" kysymystä. Viikonloppuna jouduttiin kanssa korjaamaan pihaton lantaraappaa, koska köysi oli napsahtanut poikki, eikä se sillon liikkunut yhtään mihinkään.

Koko viikonloppu odotettiin uuden vasikan syntymistä ja mielessä kävi monta kertaa, että koskakohan se tapahtuu vaikka laskettu aika oli sunnuntaina. Lauantaiaamuna olimme todella tehokkaita ja hommat tehtiin jopa vähän etuajassa. Aamupäivällä ei huomattu juurikaan mitään merkkiä poikimisesta, mutta kun vihdoin tultiin illtapäivällä takaisin navetalle, oli meille syntynyt pienen pieni Marilyn.

Sunnuntai sujui jo jokseenkin tosi hienosti aamulla tosin täyttöpöytä tyhjeni, eikä rehunjakovaunuun saatu ollenkaan rehua. Lehmille syötettiin siis heinää kun ei säilörehua ollut. Iltapäivällä saatiin taas laakasiilosta tuotua lisää rehua ja homma lähti taas rullaamaan normaalisti. Automaattista rehunjakovaunua täytyi siis aina täyttää valmiiksi ennenkuin sen määrätty jakoaika oli. Vaikka se automaattinen olikin, niin ei se osannut sentään itse ovia avata (näin luki ohjeessa).

Maanantaina kun oli viimeisen vuoron aika, oli aika kiireistä. Kun lypsy ja muut työt oli saatu tehtyä, siirrettiin pihatosta ryhmä lehmiä umpilaan, josta niitä seuraavat juoksuttavat lypsylle ja takaisin. Sitä ennen tehtiin vielä lisäaidoista tilat umpilaan, jossa lehmät voivat asustella. Viikonloppu meni tosi nopeasti ja paljon uutta asiaa jäi mieleen, mutta suurin osa asioista oli kuitenkin vanhojen asioiden muistelemista.

Terveisin: Ville-Waltteri Lehmuskanta AGMANU14A5


 
 
 
1 kommentti
 
1Menna21.1.2015 13:33

Kivasti kirjoittelit VW :)

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Tietokonenäkymä
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Alla olevalla osiolla, voit lisätä tekstisi perään linkkejä. (Linkki näkyy tekstissä HTML-koodina)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021