Virtuaalikylä
Koulutilat
Tekijät
Sisällöntuottajainfo
Työssäoppiminen

Etusivu

Kylän tilat

Työturvallisuus

Vastuullinen talli

Eettinen eläintenhoito

Kestävä kehitys

TilaTesti


Virtuaalikylän uutisia:


9.3.2012
Tärkeää tietoa TilaTestin jatkosta 2012TILATESTI -TOIMINTA JATKUU – ILMOITA OPPILAITOKSESI KIINNOSTUS UUSIIN HAVAINTOKOKEISIIN VUONNA 2012
 
Tutkimuksen, opetuksen ja neuvonnan TilaTesti –toiminta on koettu kaikkien osapuolten mukaan hyväksi ja sen halutaan jatkuvan. TilaTesti –toimintaa koordinoivat ProAgria Keskusten Liitto, MTT ja Opetushallitus.
TilaTesti –toiminta painottuisi jatkossa erityisesti havainto- ja seurantatiedon tuottamiseen. Vuonna 2012 panostetaan pellonpiennartilaisuuksien järjestämiseen näkyvyyden lisäämiseksi sekä tulosten raportointiin loppuun asti (sato/tuotoslukuihin asti) virtuaalikylän sivuilla (www.virtuaali.info). Luomutuotanto on näkökulmana mukana kaikissa kokeissa. Lisäksi tehostetaan linkityksiä TilaTesti-sivuille toimijoiden omilta sivuilta (esim. Agronet, Artturi, MTT/Kasper jne).
 
Vuonna 2012 on päätetty jatkaa
·         Artturi-korjuuaikaseuranta, ensimmäisen sadon näytteiden lisäksi toivotaan 2. sadon näytteitä (MTT koordinoi), mahdollisesti mukaan myös tilakohtainen D-arvon ennustemallin kokeilu (ProAgria)
·         Tautihavainnot, koskien vehnän ja ohran ennustemallien kehitystä, punahomeen esiintymistä ja lajikeherkkyyksiä (MTT ja ProAgria). Erityistoiveena ovat eri tavoin muokatut pellot. Punahomemäärityksiä tehdään myös kaurasta.
·         Tuholaisseuranta puutarhakasveilla (ProAgria ja oppilaitokset)

Uusina kohteina mukaan otetaan (aiheet täsmennetään myöhemmin)
·         Tuomikirvaseuranta, v. 2012 ennusteriskien pohjalta arvioidaan suurta tuomikirvariskiä, joten tehostetaan seurantaa kelta-ansoilla (MTT )
·         KarjaKompassi –ruokinnanohjaus,  esim. eri ruokintavaihtoehtojen testaus, valkuaisrehupainotteinen ruokinta, laiduntaminen, nuorkarjan ruokinta ja kasvunseuranta (ProAgria )
·         Lajikehavaintokokeet, esim. syyskylvöiset ja/tai hybridiöljykasvit (rypsi/rapsi), valkuaiskasvit, alus- ja kerääjäkasvit (palvelee uutta tukikautta v. 2014 ->), luomuun/suorakylvöön soveltuvat lajikkeet (ProAgria ja MTT)
 
Tarkempi ohjeistus ja materiaali muun muassa havaintojen koontiin toimitetaan osallistuville oppilaitoksille lähempänä kasvukauden alkua.
Ilmoita oppilaitoksesi kiinnostus osallistua TilaTesti –toimintaan 31.3. mennessä seuraaville henkilöille:
·         marketta.rinne@mtt.fi , riitta.lehtinen@hamk.fi, tuija.huhtamaki@proagria.fi (Artturi ja KarjaKompassi -aiheet)

 

Takaisin

 
Sisältösuodin ja haku

Listaa kaikki videot
Näytä kaikki valokuva-albumit
Prosessikaaviot
Blogit

Tiedotteita tiloilta
Mustialan opetusmaatila

Mobiilikesäkoulu 2016 18-19.8.2016 Mustialassa, Mustialantie 105 31310 Mustiala

Ohjelma 

Seuraa etänä  360 navetta ja mobiilipeltolohkot. 
   
Näytä tiedotteet RSS
Virtuaalikylän uutiset

Mobiilikesäkoulu 2016

Mobiilikesäkoulun ilmoittautuminen avoinna vielä tänään ja huomenna

Virtuaalikylä-seminaari sekä Mobiilikesäkoulu-camp Mustialassa 18.-19.8.2016

Näytä uutiset RSS

 
Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2011