360 näkymät -

Mistä on kyse?

360 asteisten näkymien, video- ja stillkuvien valmistamisessa on käytetty Samsungin valmistamia älytuotteita ja lisälaitteita.

 

Tuotannon ytimessä on Samsung Gear 360 kamera, joka taltioi ympäröivän näkymän totaalisesti, otitpa sitten still-kuvan tai 360 videon.

 

Kuvatun aineiston työstössä käytetään Samsungin älypuhelinta, joka tekee kuvamateriaalille tarvittavan "stitchauksen", eli muokkauksen, jotta kuvaa ja videota voidaan katsella näillä sivuilla esitellyillä tavoilla.

 

Aineiston muokkaamiseen soveltuu myös Gear 360 kameran mukana toimitettava ohjelmisto, jota voi käyttää Windows -tietokoneissa.

 

Miten katsella?

Työstettyjä näkymiä voi julkaista ja katsella jo monissa webbipalveluissa.

 

Youtube tukee 360 asteista videota ja toimii hyvänä julkaisualustana myös VR-laseja käyttäville 360 videoiden katselijoille.

Youtubessa julkaistut 360 videot toimivat myös natiivisti älylaitteiden Youtube-sovelluksessa sekä suurimmassa osassa tietokoneiden selaimia.

 

Google Photos palveluun tallennetut 360 kuvat näkyvät pyöriteltävinä versioina selaimissa.

 

Facebook on avannut 360 kuvien ja videoiden upottamisen postauksiinsa.

 

Maksuttomien julkaisualustojen lisäksi 360 ympäristöjä voidaan upottaa osaksi verkkosivuja tai tehdä niistä toisiinsa linkitettyjä esittely-ympäristöjä ja kokonaisuuksia, kuten tämä sivusto.

 

KATSO Esimerkkejä ÄLYLAITTEELLA:

 

Saat sivulla olevat videot suoraan auki älylaitteen Youtube-sovellukseen ylläolevilla linkeillä!